Експериментално променят маршрута на автобус № 384

Мисия София

12-10-2012, 19:57

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Пускат още автобуси заради традиционния събор на манастир "Света Петка"

Експериментално ще се промени маршрутът на автобусна линия № 384, съобщиха от  Столична община.

От 15 октомври маршрутът ще е следният:

 

по бул. „Христофор Колумб” в участъка от бул. „Цариградско шосе” до ул. ”Мими Балканска” линията ще се движи по маршрута на автобусна линия № 84, като обслужва всички съществуващи спирки в този участък.

 

Експериментално ще бъде променен и маршрутът на трамвайни линии №1 и №7 от 15 октомври.
Трамвайна линия № 1 – само в посока надлез Надежда, както следва: от бул. „Христо Ботев” надясно по ул. „Струга” и наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза” по маршрута. Ще се разкрие еднопосочна спирка на ул. „Струга” непосредствено преди бул.„Княгиня Мария Луиза” за връзка с Централна автогара и метростанция Централна гара.
Трамвайна линия № 7 с маршрут от ж.к. Борово до Централна гара - се удължава от Централна гара по бул. „Княгиня Мария Луиза”, транспортен подлез „Надежда” и по бул. „Ломско шосе” до обръщателното колело „Кв. Триъгълника” преди ул. „Хан Кубрат” двупосочно. Да се разкрият крайна и начална спирки в обръщателното ухо.
От  „Център за градска мобилност“ съобщиха, че ще осигурят допълнително транспортно обслужване при провеждане на традиционния събор на манастир „Света Петка” към село Клисура.

На 14 октомври ще бъде създадена необходимата организация за допълнително транспортно обслужване по маршрута: гр. Банкя – с. Клисура.