Две експертизи до финала на разследването срещу Менашки, убил красивата Мария

Архив Бургас

12-10-2012, 08:24

Автор:

BurgasUtre

Всичко от Автора

За убийството бе обвинен и арестуван 29-годишки Михаил Манашки, месец по-рано бе дисциплинарно уволнен от РУП-Несебър.

Само резултатите от две експертизи се чакат, за да приключи разследването за убийството на Мария Златанова, управител на баровете в хотел "Гларус" в Слънчев бряг. Красивата брюнетка бе смъртоносно наръгана с нож в нощта на 3 септември, секунди след като се качила в луксозния джип на приятеля си - футболиста Симеон Куминков от Несебър, пише в. 24 часа.

За убийството бе обвинен и арестуван 29-годишки Михаил Манашки, месец по-рано бе дисциплинарно уволнен от РУП-Несебър. Все още не сме получили данните за наличие на упойващи вещества в кръвта на обвиняемия, на Менашки трябва да бъде извършена и психиатрична експертиза, каза наблюдаващия прокурор Красимира Кателиева. Според нея към този момент са разпитани всички установени и важни за обвинението свидетели.

Експолицаят Менашки все още не е дал обяснения по случилото се. Предстои  да обсъдим точно това, до този момент той се възползва от правото си да мълчи, каза адвокатът на обвиняемиа Красимир Кацарски. Той е нает за защитник от родителите на Менашки, които били изключително притеснени и стресирани от обвинението срещу сина им.

30-годишната Мария е родена в Самоков, но от години всяко лято работи в Слънчев бряг. Връзката й с младия футболист Симеон започнала на неговия абитуриентски бал тази година. Разследването установило, че между Менашки и красавицата не е имало лични отношения. Приятелката на ексченгето - Маргарита обаче била на нож с жертвата. Маргарита също е разпитана като свидетел.

ДНК-експертиза доказа, че по тениската на Менашки има кръв от убитата Мария. Срещу полицая са и показанията на Симеон Куминков, който го разпозна пред разследващи още докато се възстановяваше в болницата. Той също пострада при нападението - опасно бе разрязана ръката му и бе опериран в отделението по съдова хирургия.

За нападението над Куминков е второто обвинение срещу Менашки - за средна телесна повреда. Третото е за незаконно притежаване на боеприпаси - при претърсването на дома му криминалисти са намерили 8 патрона. Те са останали от служебното му оръжие, което предал след уволнението.