Старт на нова кампания за саниране в Бургас

Архив Бургас

12-10-2012, 13:32

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Бойко Борисов лично посъветва бургазлии да започнат да санират, за да имат икономии

Община Бургас, съвместно с Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще представи в понеделник проекта  „Енергийно обновяване на българските домове”. Това ще стане успоредно с информационната кампания, която стартира в града. 

Преди по-малко от месец в при посещението си в града премиерът Бойко Борисов размаха пръст към жители на бургаския комплекс "Меден рудник" и ги посъветва да започнат да санират сградите си.

"Държавата ще ви помогне и така хем ще имате топли домове, хем ще спестите пари, а ако решите да продавате ще можете да качите цената на апартамента си", каза тогава премиерът Борисов. 

Целта на проекта „Енергийно обновяване на българските домове” е осигуряване на по-добри условия на живот за гражданите в многофамилни жилищни сгради в градските центрове чрез повишаване на качеството на жизнената среда и изпълнение на мерки за енергийна ефективност.

Той обхваща 36 градски центрове и е с продължителност три години или до 2015-а. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 50 млн. лв.

Информационни дни по проекта ще се проведат в периода 15-18 октомври в специални шатрички, които ще бъдат на разположение от 15 до 19 ч. 

15 октомври -  пред Община Бургас, до Часовника

16 октомври – пред Община Бургас, до Часовника

17 октомври - ж.к. Меден рудник - на 2-та спирка на автобуса, който влиза в комплекса.

18 октомври - ж.к. Изгрев, до парка, в близост до магазин БИЛЛА.