Канела бори целулита, помага и срещу стрес

Архив Бургас

12-10-2012, 15:42

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Канелата намалявала и килограмите

Френски учени откриха, че канелата отстранява целулита. Сухата кора на растението съдържа антиоксиданти, които помагат в борбата срещу диабета и сърдечните заболявания.

Ново изследване показва, че канелата има още едно полезно действие, ефикасното отстраняване на така наречената портокалова кожа. Дерматолози от Гренобъл изследваха повече от година 80 представителки на нежния пол, които искали да преодолеят този толкова разширен при жените проблем - целулита.

Половината от участничките били подложени на козметична терапия включваща и антицелулитни масажи в проблемните зони на тялото. На другата половина им е било нанасяно масло от канела. В края на изследването били сравнени резултатите, които показали, че на втората група участнички целулитът е бил намален средно с 60 на сто, което е много повече в сравнение с първата група.

Екстракт от канела също така помага и в бързото възстановяване на нови клетки. На седем от жените третирани с екстракт от канела лекарите забелязали и намаляване на килограмите, стреса и нормализиране на обмяната на веществата. /БГНЕС