Стоичков се размина с обвинение за побой в Чикаго

Архив Пловдив

13-10-2012, 09:27

Снимка:

Plovdivutre

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Липсват достатъчно доказателства срещу Камата

Полицията в американския град Чикаго няма да повдига криминални обвинения срещу футболната звезда Христо Стоичков, защото липсват достатъчно доказателства. Това съобщи сайтът на неговия клуб Литекс, като се позова на говорителката на силите на реда - Лоура Мадсен.

 

Жалбата срещу Камата бе подадена преди дни от главният редактор и издател на вестник "България Сега" Светлозар Момчилов. Той обвини Стоичков, че той го е ударил по време на тържеството за 15-ата годишнина от основаването на футболния клуб Чикаго Файър. Журналистът разказа, че е искал да вземе интервю, но вместо това футболистът го ударил в челюстта и го заплашил, че ако опише случая във вестника си, ще му "отреже главата".

След проверка, говорителката на полицията е заявила, че наистина е имало сигнал за инцидент, но той е подаден 8 часа по-късно, а повечето свидетели не са потвърдили версията на журналиста. Напротив - очевидците на скандала заявили, че Момчилов се е държал изключително нахално. Самият Стоичков също отрече и заяви, че журналистът "може само да е сънувал, че го е ударил", отбелязва Днес.дир.бг