Концерт срещу трафика на хора оглася Борисовата градина

БГ Музика

13-10-2012, 12:03

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Входът е свободен за всеки, който иска да чуе любимите си изпълнители

Националната комисия за борба с трафика на хора организира концерт срещу трафика на хора, който ще се проведе днес от 16:00 ч., на откритата сцена в Борисовата градина, съобщават от комисията.

 

Входът е свободен за всеки, който иска да чуе любимите си български изпълнители и едновременно с това да научи повече за явлението "трафик на хора". На лятната сцена в Борисовата градина ще видите на живо "D2", "Остава", "Gravity Co.", Милена Славова, "FYELD","Ginger Groove" и Бояна Желязкова.

 

"D2"присъстват на българската музикална сцена от 1999 г. През своята 13 годишна музикална история, те издават три албума, имат редица концерти в България и чужбина и множество награди. Групата получава международно признание и за парчето "Това сме Ние", с участието на Део, което влиза директно на четвърто място в класацията на MTV"World chart express". "D2" се включват в много социални инициативи и организират ежегоден конкурс за училищна песен, озаглавен "Голямото междучасие"

 

От 20 години насам група "Остава"радва родните фенове с автентичното си звучене, пет албума, редица лайфове у нас и на международни сцени. Тази година групата отбеляза юбилея си с изключително успешен концерт на сцената на Pork Pie, а за радост на почитателите си, музикантите вече усилено работят над предстоящия си албум. След синглите "Лека нощ" и "Един момент"родната публика вече е нетърпелива за останалото. Темата за трафика на хора не е чужда на бандата. През 2006 г."Остава" участват в концерта на MTV Exit в София заедно с легендата на бритпопа Йън Браун.

 

След близо шест годишна пауза, "Gravity Co."вече завършват записите на четвъртия си студиен албум, който родните меломани вече очакват с нетърпение. Групата се събира през 2001 г. и бързо намира своето собствено мястото в нашата музикална ни действителност и признание на международната сцена, с характерния си стил и звучене. Клипът на парчето "Wings" е първото излъчено по MTV българско видео и се задържа тринадесет седмици в класацията"World chart express".

 

Милена Славова безспорно заслужава титлата "рок кралица". Със или без корона, Милена със сигурност е едно от най-значимите имена на българската рок сцена. Многообразният й професионален опит я отвежда на различни сцени у нас и зад граница, а продуктивният й творчески дух не спира да ни радва с нови парчета, участия, концерти и инициативи. Милена застава зад редица значими социални каузи, доказвайки, че освен талантлив музикант, тя е и човек, който притежава развито чувство за социална и гражданска отговорност.

 

Още от издаването на дебютният си едноименен албум, с който вдигнаха летвата пред родните банди изключително високо, FYELD държат сериозни позиции на българската рок и метъл сцена с участието си на много фестивали и благотворителни мероприятия. В момента бандата записва песните за новия си албум озаглавен "In Dependence Day". След излизането на първия сингъл "Adrenawheel", електро-рап-метъл пионерите са готови и с нова песен, и клип за своите фенове – "Last Exit to Freedom". Поради силната си социално ориентираност FYELD се включиха в кампанията на Националната комисия за борба с трафика на хора, записвайки песен специално за случая, в която се очаква да се включи и рок-дама №1 на България Милена Славова.

 

Цигуларката от "Good Music Society", Бояна Желязкова ще излезе на сцената в Борисовата градина, за да разкаже историята на песента "House of Pain", която тя пише преди повече от 2 години, по действителен случай. Песента засяга темата за трафика на хора, предадена чрез творчеството на талантливата музикантка. Бояна ще изсвири и някои нови парчета, а заедно с нея на сцената ще бъдат барабанистът Милен Райков и басистът Ангел Малешков.

 

"Ginger Groove" е акустично трио от китара, контрабас и глас. Боряна Йорданова (вокал), Петър Георгиев (китара) и Влади Михайлов (контрабас) се събират през есента на 2011 г., обединени от идеята за един нов прочит на поп музиката, суинга и боса новата. Пречупени през индивидуалния светоглед на всеки от музикантите, тези стилове се обединяват в специфичния "джинджър" звук на групата. Обогатявайки и разнообразявайки своя репертоар, "Ginger Groove" включват в състава си и различни гост-музиканти като Виктор Бенев и Ники Бакалов (барабани, перкусии).