ГЕРБ: След всяка лъжа на Станишев, ние ще казваме истината

Политика

13-10-2012, 16:58

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Историята помни всичко, което Вашата партия е причинила на хората", предупреждават управляващите

"Няма как след всяка лъжа на Станишев и неговите хора, ние от ГЕРБ да не казваме истината. Но в това не трябва да Ви се привижда цензура, г-н Станишев". Това пише управляващата партия в отворено писмо до лидерът на БСП и европейските социалисти Сергей Станишев. Поводът са негови коментари от вчера, че председателят на парламента Цецка Цачева връщала въпроси на опозицията към министрите и премиера. Той нарече това "планирана специализирана операция за заглушаване на опозицията"

"Подобни твърдения като вашите са жалки лъжи, защото ГЕРБ и правителството търпят критика и сме доказали това в диалога със синдикатите, съсловните организации, гражданското обшество и всички останали", смятат от ГЕРБ. В писмото пише, че Станишев нямало как да излъже българските граждани, "защото не ние взривявахме църкви и хвърляхме политическите си противници в лагерите и затворите".

"Историята помни всичко, което Вашата партия е причинила на хората и гражданите виждат всички промени, които днес се правят за по-добрия живот на всички българи", продължат в писмото си до БСП от мнозинството.

Станишев е определен за изнервен, защото в последните дни си изпускал нервите. "Очевидно избирането му за президент на ПЕС му влияе доста натоварващо и стресиращо".

От ГЕРБ очаквали от няколко дни отговор защо бившият премиер не е подписал договора за АЕЦ "Белене"?, след като твърдял, че не знае кой какво е подписвал или не е подписвал.

"Това, което чухме от Вас вчера означава ли, че сте бил в ролята на кукла, чиито конци е дърпал някой друг?", питат още управляващите. Искат да знаят още кой е взимал политическите решения при тройната коалиция, след като не бил Станишев.

"Фалшивата пропаганда вече не работи и не може да излъже българските граждани, г-н Станишев. Повтарянето на една очевидна лъжа 100 пъти, не може да я превърне в истина", казват още от ГЕРБ. В съобщението до медиите пише, че по времето на тройната коалиция еврокомисарите идвали в България, само когато трябвало да размахат пръст на Станишев или само когато трябваше да обявят, че спират всички еврофондове на България заради корупция по високите етажи на властта и заради кражбите на спонсорите на БСП.

"Днес лично председателят на Европейската комисия Жозе Барозу и председателят на Европейския Съвет Херман ван Ромпой идват в България, за да открият заедно с премиера Бойко Борисов новото метро", хвалят се от ГЕРБ. "Как тогава Станишев има лице да излезе и да лъже хората, че Брюксел няма доверие в правителството на ГЕРБ. Ето с такива лъжи работят Станишев и неговите колеги".

Според тях, ако обаче този номер минава пред европейските социалисти, тези машинации, не минават пред българските избиратели, които през 2009 г. свалили от власт БСП. "И затова, г-н Станишев, Вие и БСП имате 7 загуби от ГЕРБ и Бойко Борисов", приключва писмото на ГЕРБ до Станишев, изпратено му през медиите.