На полицаите им писнало, изчерпало се доверието към шефовете

Общество

13-10-2012, 19:17

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Според Валентин Попов постоянният диалог зациклил заради исканото увеличение на заплатите

„Не сме доволни". Това послание към вътрешния министър Цветан Цветанов отправи Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите в МВР на пресконференция и допълни - „Не изключваме протести."

 

По повод изказването на силовия министър, че са агресивен синдикат, Кузманов изтъкна: „Ние сме по-скоро енергични".

 

Той коментира и поведението на останалите синдикати в системата на МВР с думите „Бутикови синдикати. Не могат да имат мнение."


Припомняме, вчера петте останали синдиката обявиха, че за момента спират с претенциите към ръководството на МВР, отчитайки, че са постигнати редица придобивки за сружителите.

По думите на Кузманов на полицаите им е писнало.

 

„Изчерпано е доверието. Искаме това, което се обещава, да се дава. А ако не се дава, да се обяснява защо не се дава", изтъкна Илия Кузманов.

 

„Ние сме изключително търпелив синдикат", категоричен е председателят на СФС МВР Валентин Попов.

 

Той обясни, че разминаването им с другите синдикални организации идва от това, че СФС МВР иска 25 % увеличение на заплатите на служителите, а другите настояват за компенсиране на доходите на полицаите с инфлацията.

 

От СФС МВР са склонни на компромис и да намалят искания процент. „Не воюваме със никого", посочи той.

 

Според Валентин Попов постоянният диалог зациклил заради исканото увеличение на заплатите.

 

С лидер на един от другите синдикати пък имали финансов спор, къкъв - не пожела да коментира, защото се чака становището на прокуратурата.

От СФС МВР искат диалогът да продължи. Защо еднократно МВР е прекратило диалог с тях, обяснението на Попов е, че най-вероятно те са неудобния синдикат.