Бургас първенец по луксозно строителство! Изпревари София и Варна

Архив Бургас

13-10-2012, 10:53

Снимка:

domika-bulgaria.bg

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Сред журито в конкурса ще се наредят строителите на хотел Версаче в Дубай  - една от водещите компании в Емирствата Gulf Precast Concrete. 

Луксозното строителство в Бургас се оказа истинска конкуренция на Варна, която изпревари София по скъпи и качествени  инвестиции в бранша,

съобщават организаторите на годишните награди за иновативно луксозно строителство, архитектура и дизайн VIP PROPERTY AWARDS 2012 -  ВИП Комюникейшън. Церемония събира най-успешните строителни компании на 19 октомври в хотел Кемпински в столицата.

Сред номинираните е перлата на южното Черноморие - Апартхотел „Villa Rome” в Несебър. Сградата е разположена южния вход на града, в непосредствена близост до южния плаж. Луксозното строителство в региона е представено и от комплекс Лазур в Бургас - с изглед към Морската градина. Комплексът е със съвременна и модерна архитектура, целяща да постигне максимално добро изложение и функционалност. Местоположението съчетава комфорта на градската среда с красотата на природата.

Варна ще конкурира София и Бургас със строителна компания БОРД, която  спечели журито през 2011-а. Сега фирмата отново щурмува конкурса в 5 отделни категории с 3 нови луксозни комплекса. И трите  са изградени на уникални локации на първа линия, отличими с комбинация на курортен комфорт, добра инфраструктура и близост до голям градски център, съобщават в аванс организаторите на конкурса.

Към него вече има заявено и международно участие - българската компания Perfekt Group, номинирана в категория Луксозен проект на годината със Замъка на Коняка във Франция.  Наградите за луксозно строителство, организирани от ВИП Комюникейшън, включват и друго международно участие - в журито освен журналисти от националните медии и специалисти, своя глас ще дадат и чуждестранни експерти. Сред тях са строителите на хотел Версаче в Дубай  - една от водещите компании в Емирствата Gulf Precast Concrete.

Сред номинациите за престижните награди вече бяха обявени новите луксозни метростанции в София.  Иновативните и луксозни дизайнерски решения в изграждането им са дело на водещата в бранша фирма "Метатрон МТ". Фир мата има повече от десет годишен опит в изграждането на нови и реконструкцията на стари офис и бизнес центрове.

Сред категориите в надпреварата се отличават такива за  Цялостен принос в строителството и архитектурата ; Луксозно жилищно строителство;Луксозно бизнес, обществено строителство. Освен тях в категориите влизат и номинации за визия на хотел-градски и курортен тип, архитектура и дизайн на СПА комплекс, Мол. Ще се раздават награди и за пространствен,интериорен, екстериорен и мебелен  дизайн. Отличие ще се присъди и за локация на годината .