Ремонт затваря столичния бул. "Черни връх"

Мисия София

14-10-2012, 11:46

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Той ще трае месец и половина

Ремонт затваря част от столичния бул."Черни връх" от понеделник. Движението ще бъде блокирано в участъка между ул.„Сребърна” и ул.„Филип Кутев”.

Това съобщи зам.-кметът на Столична община по Транспорт и транспортни комуникации Любомир Христов.

Промяната е във връзка с реализация на първия етап по разширението на бул. „Черни връх” между улица „Сребърна” и Околовръстен път. Реконструкцията предвижда цялостен ремонт на пътните платна, разширение на съществуващия габарит, нови тротоари и осветление. Затварянето на движението ще продължи месец и половина.

През това време трафикът ще се пренасочва по обходен маршрут - през ул.„Филип Кутев”, покрай Зоологическата градина, след това отново на бул.„Черни връх”. В обратната посока движението ще се извършва по същия начин.
Проектът за първи етап е на стойност около 2 млн. лева.

Той включва изграждане на инженерни мрежи, реконструкция на електроснабдителната мрежа, комуникации и водопровод. Пари за отчуждаване на терени не са изразходвани, тъй като собствениците им са ги дарили на общината. По думите на Христов те са оценили, че инвестициите подобряват достъпа до техните имоти.

При втория етап от разширението на булевард „Черни връх” обаче ще бъдат необходими близо 10 млн. лева за отчуждителни процедури.