Бойко: Всички искаме високи заплати, ама...

Политика

14-10-2012, 14:15

Снимка:

Impact Press Group

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Култура, образование, спорт и инфраструктура - приоритети за премиера

Премиерът Бойко Борисов определи бюджета за следващата година като възможно най-добрия.

Той заяви, че сред приоритетите на държавата са културата, образованието, спортът и инфраструктурата.

Борисов направи коментар и на плоския данък. Според него данъкът неслучайно е въведен от социалистите, защото е несоциален.
Министър-председателят коментира изказване на финансовия министър, че при един бъдещ следващ мандат може да се мисли за падане на плоския данък от 10%.
”На практика фирмите след като бъдат обложени, на база 7% влизат данъци в държавата, а в една Швеция са около 70%, в Германия са 60% средно от това, което изработи един човек му го прибира държавата и го дава на социално слабите. В България това е 7%. Така че Станишев като говори за социална държава да каже защо са го въвели. То ни отиваше ние да го въведем и щяхме да го въведем, ако я нямаше икономическата криза”, каза Борисов. Дали при един следващ мандат може да се мисли за това плоският данък да отпадне, премиерът каза, че сега вече едва ли, поради простата причина, че данъчната стабилност е много важна за бизнеса и инвеститорите.

Премиерът коментира и желанието на военните освен да получат по-високи заплати през следващата година, да се запазят старите условия на пенсиониране. „По времето на комунизма репресивният апарат на държавата ползваше много привилегии. В най-голямата криза платихме най-голямата техника, за какво могат да са недоволни. Всички искаме високи заплати, но бюджетът на държавата е това. Следващата година, когато държавата има повече пари, ще повишаваме нататък. Сега повишаваме пенсиите, минималната работна заплата. Просто толкова пари има държавата, толкова сме си произвели”, каза още премиерът, цитиран от "Фокус".Снимка на Деня

Щрихи от Плевен