Sofiautre: кой, къде, кога

Мисия София

14-10-2012, 19:36

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в София утре, 15 октомври

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще връчат договори на докторанти за предоставянето на безвъзмездна финансова помощ по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси 2007-2013 г.", съфинансирана от Европейския социален фонд. На събитието ще присъства и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

9.00 часа - ВЕИ производители ще пият кафе пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране в знак на несъгласие с цената за достъп, която отнема до 40% от техните приходи и ги пренасочва към трите електроразпределителни дружества.

9.00 часа - състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Огнян Атанасов и др. (по чл. 321, 321а от НК).
9.30 часа - състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Божидар Проданов и Ирен Вълев за смъртта на Пламен Куцаров (чл. 123 от НК).
9.30 часа - състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Антон Ангелов, Янка Младенова (чл. 115 – 118 от НК).
9.30 часа - Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне на „Дондуков” 2, с ръководството на Политическа партия „Атака”. Срещата е продължение на проведените в петък от президента разговори с парламентарно представените политически сили за постигане на съгласие относно формулировката на въпроса, който предстои да бъде подложен на референдум.
10.00 часа - В навечерието на 100-годишния юбилей на Военновъздушните сили на Република България министърът на отбраната Аню Ангелов, военнослужещи и ветерани от ВВС ще почетат паметта на загиналите летци и парашутисти с поднасяне на венци и цветя на трите паметника на площад „Народно събрание”.
По-късно същия ден в Народния театър „Иван Вазов” приятели на Военновъздушните сили ще поздравят със своите изпълнения гостите на тържествения концерт по случай празника.
10.00 часа - В София ще се проведе двудневен Международен форум, посветен на двадесетата годишнина от създаването на Единния пазар и на десетгодишния юбилей на Европейския ден на предприемача в България.
Зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгения Харитонова ще открие международния форум в зала 8, НДК.

10.30 часа -  в Зала „Десислава” на хотел „България”, София, бул. „Цар Освободител” 4 ще се проведе конференция „София – столица на толерантността и културното многообразие”.
11.00 часа - в София прес Българска асоциация на пострадали при катастрофи, Съюз на слепите в България, Български червен кръст ще дадат пресконференция на тема 15-ти октомври - Международен ден на белия бастун. Разбираме ли сигналите на незрящите хора?

11.00 часа - в БТА ще се проведе пресконференция във връзка с Европейско изложение „Отворени врати за средно образование в чужбина” /20 октомври 2012 г., София/.

11.00 часа - ръководството на ГС на БСП-София ще даде пресконференция в централата на столичните социалисти на ул.Леге 10.
11.30 часа - Пресконференция на Националното ръководство на ДСБ ще се проведе в централата на партията на бул. Витоша 18 (вход от ул. Кърниградска).
12.00 часа - в София прес Европейски институт – Помак ще представи инициативите си.
13.00 часа - в София прес ще се проведе пресконференция на Национален инициативен комитет на Движение „Модерна България”.

14.00 часа - Заключителен семинар по Проекта в подкрепа на институционалната реформа в горския сектор ще се проведе в Голям колегиум на Министерство на земеделието и храните.
16.00 часа -  в Националния исторически музей /НИМ/ - етнографската част на постоянната музейна експозиция, ще бъде открита Информационна секция за проект CANEPAL.