Петима младежи издъхнали от дрога за броени дни

Архив Бургас

14-10-2012, 09:24

Автор:

24 часа

Всичко от Автора

Такава честота на смъртните случаи се наблюдава, когато на пазара влезе в употреба лоша пратка хероин

Бум на смъртните случаи от дрога бе регистриран през последните дни.

Само за седмица от некачествен наркотик са умрели 5-има младежи - една жена и четирима мъже, научи "24 часа". В момента се прави химичен анализ на употребената от тях дрога, за да се установи точният й състав и примеси, които са довели до смъртните случаи.

Годишно в София от примесен с боклуци наркотик или свръхдоза умират по 50-60 човека.

Такава честота на смъртните случаи като през последните дни се наблюдава, когато на пазара влезе в употреба лоша пратка хероин, обясняват експерти.

В петък антимафиоти и полицаи удариха наркогрупи в столичните квартали "Надежда", "Свобода" и "Толстой". Арестувани са общо 10 човека, съобщи МВР вчера. От дилърите са иззети различен вид дрога, прибори за разфасоване, електронни везни, много телефони и "счетоводни документи". Част от задържаните работели за наркобос по прякор Катерицата. 

10 дилъри бяха прибрани на топло при двудневна мащабна полицейска операция в София, която бе реализирана след стряскащ бум на смъртните случаи сред наркомани заради некачествена дрога.

Четирима мъже и една жена са починали след употреба на наркотици само през последната седмица, научи "24 часа".

 В момента се прави химичен анализ на погълнатата от тях дрога, за да се установи точният й състав, произход и наличие на примеси. "Такава честота на смъртни случаи, предизвикани от наркотик, се наблюдава, когато на пазара е влязла в употреба лоша пратка хероин", разказаха запознати. Обикновено той се смесва със сънотворни медикаменти като лексотан.

10 наркодилъри бяха задържани при две акции на антимафиотите и столичните полицаи в петък и събота, съобщи МВР.

В ареста остават 3-ма от хората на видния наркобос Милен Даврански-Катерицата.
26-годишният дилър по прякор Дудо и 27-годишният му помощник по данни на разследващите отговаряли за част от пазара в центъра на столицата.

По-рано те работели и за Стефан Бонев-Сако, който в момента е подсъдим с още 8 човека. Двамата били закопчани близо до площад „Македония" малко след като заредили със стока 22-годишния квартален дилър. Последният също бил задържан, а у него са открити 150 г марихуана. В домовете на тримата са открити 8 пакета с амфетамини и много телефони.

Часове по-късно антимафиотите ударили и дилъри в кварталите "Надежда", "Свобода" и "Толстой". В ареста били прибрани 7 пласьори.

От колата на единия са иззети пликчета марихуана и екстази. В домовете на регистрираните за кражби и грабежи П. К и М. С. в с. Требич били намерени амфетамин, трева, електронни везни, прибори за разфасоване на наркотици и "счетоводни документи" на групата.

По-късно на същия адрес е задържан и 25-годишен мъж, а във форда му имало плик с 200 г амфетамин и тефтер с имена и телефони на "клиенти".

Паралелно с това белезници били сложени на още 3-ма дилъри в кварталите "Свобода", "Толстой" и "Надежда".