Добро утро, Пловдив!

Архив Пловдив

15-10-2012, 06:43

Снимка:

Интернет

Автор:

Мария Методиева

Всичко от Автора

Какво, Къде, Кога ще се случва в града и региона?

Добро утро в понеделник! Отворете очи, пийте кафе и се стягайте за работа или за училище. Време е за нови преживявания и прекрасен старт на седмицата.

Денят ще започне с облаци. Постепенно обаче те ще се разкъсват и намаляват. Максималните температури ще са между 22 и 27.

15 октомври е международен ден на незрящите (Ден на белия бастун). Обявен през 1993 г. от Европейския съюз на слепите.

В Пловдив продължава годишната среща на местните власти в България. По програма в ранния следобед към форума се присъединяват президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов и министрите на вътрешните работи Цветанов, на регионалното развитие Лиляна Павлова, на управляващия средствата от ЕС Томислав Дончев и социалният Тотю Младенов. ТУК вижте още подробности за събитието.

Всяка година форумът на общините събира над 1000 лидери – председатели на общински съвети, съветници, кметове и ключови експерти, които дискутират тенденциите в развитието на местното самоуправление у нас.

Преди да се присъедини към колегите си кметът Иван Тотев и на район "Централен" Райна Петрова ще открият основно ремонтираната улица "Мадара".

На ул. „Сава Муткуров” № 38 в район "Северен" показват направена паметна плоча на поручик-летец Евгений Тончев по случай празника на военновъздушните сили и българската бойна авиация.

Среща с медиите ще имат и народните представители от Коалиция за България Захари Георгиев и Петър Мутафчиев.

В заседателната зала на общината този следобед ще бъде представена Стратегия на ЕС за премахване на трафика на хора за периода 2012 - 2016 г. и мястото на местната власт при провеждането й. Събитието е в навечерието на 18-ти Октомври – Международен ден за борба с трафика на хора.

Кой ще бъде новият най-добър предприемач на Пловдив ще стане ясно скоро. Днес  Колежът по икономика и администрация ще бъде домакин на „Деня на младия предприемач на Пловдив“. За поредна година Дирекция „Спорт, младежки дейности и социална политика” на общината организира  конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив” за 2012 г. На срещата ще се обсъдят по-подробно условията и редът за участие в състезанието.

В рамките на форума ще бъдат разработени и представени от студентите - участници различни бизнес планове. Най-добрите ще бъдат номинирани и ще спечелят награди.

Клуб „Приятели на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите“  кани на дискусия на тема „Има ли днес благородни хора и ще има ли утре“ с участието на Тома Томов - журналист,  Теодор Иванов – главен секретар на Асоциацията на фермерите, и специалиста по управление на големи земеделски стопанства граф Кристоф Хартиг, който пристига специално за срещата от Австрия по покана на ВУАРР.

И накрая съобщение за пътно ограничение - движението на всички видове моторни превозни средства на пътя между селата Бенковски и Радиново ще бъде спряно от 8 часа днес, 15 октомври, до 17 часа на 19 октомври, петък. 

Ограничението се налага заради ремонтни работи на железопътния прелез. Движението ще бъде пренасочено по обходния маршрут: Бенковски - Царацово - Костиево - Радиново.