Цветан Цветанов: Няма да оставим Жоро Милионера да си харчи парите

Архив Пловдив

15-10-2012, 16:39

Снимка:

ПловдивУтре, архив

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Близо 2000 полицейски служители ще бъдат назначени на работа до октомври 2013 година

Георги Енев няма да излезе от затвора милионер, закани се вътрешният министър Цветан Цветанов.

„Ние няма да го оставим да си харчи парите, ако това е намерението му“, заяви Цветанов.

Прокуратурата за втори път ще поиска да се разкрие банковата тайна за обира на Жоро Милионера. 3 месеца след кражбата на 1,47 млн. лв. от инкасо автомобил все още не е ясно къде са парите, както и къде се е укривал охранителят.

Все още не е ясно и как Георги Енев е успял да се сдобие с оригиналния авариен ключ, който се пази в офиса на инкасо фирмата G4S, за да изкара от него дубликат.

В Пловдив Цветанов насочи вниманието върху повишаване броя на ромското население в страната. Министърът бе на срещата на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) в качеството си на председател на Комисията по демографските въпроси.

23% от заетите на трудовия пазар до 2020 година ще бъдат роми сочат изследванията на Световната банка, коментира Цветанов.

Ако държавата не започне активна работа по реалната им интеграция, то ще заложи голяма социална бомба в близките години, категоричен бе вътрешният министър.

По отношение на мерките за сигурност в общините Цветанов заяви, че планът е те да бъдат засилени. Близо 2000 полицейски служители ще бъдат назначени на работа до октомври 2013 година.

Предвижда се да бъдат разпределени в по-малките населени места, а договорите им да бъдат дългосрочни, за да бъде решен проблемът с кадрите извън градовете.

435 униформени ще бъдат назначени на работа само до края на годината.

Работата в системата на МВР е желана, за едно място се борят десетки, посочи министърът. Същото е положението и в полицейската академия. За близо 150 места желаещите са над 1000.

До края на годината българската пожарна трябва да получи още 10 нови автомобила. До момента са пуснати 42 нови коли. За 2013 година той обеща още нови 250 пожарни коли, които ще бъдат разпределени в страната.