Резултатът по делото САПАРД е 1:1, твърди Кокинов

Крими

15-10-2012, 10:10

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Делото в Германия и това у нас не били огледални

Резултатът по делото САПАРД е 1:1 – имаме една осъдителна и една оправдателна присъда. Очакваме последната и тежка дума на Върховния съд, коментира пред bTV градският прокурор на София Николай Кокинов.

По думите му занапред по това дело ще работи нов екип.

"Ние имаме готовност да реагираме и да изпълним всички препоръки на съда, но все пак трябва да изчакаме решението на Върховния съд", поясни Кокинов по повод делото за източване на милиони от европрограмата.

"В Германия делото приключи със споразумение, но това там, и това в България, тези два случая не са огледални", отбеляза прокурорът.

Кокинов каза още, че по "Белене" има две дела – едното е в специализираното звено на прокуратурата, а другото е в Софийска градска прокуратура.

"По едното дело чакаме експертиза, по другото – отговор от руската страна", допълни той.

Градският прокурор коментира и законодателството по отношение на правото на самозащита, след като случаят с осъдения Йордан Опиц разбуни общественото мнение.

Според Кокинов обаче, не е имало нападение в неговото жилище, а Опиц е преследвал крадеца по стълбите.

"От жертва се е превърнал в агресор. Неизбежната отбрана има за цел само да спре нападението, а не нападателят да бъде убит", каза още градският прокурор.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен