Целувка за лека нощ? Ай, сиктир!

Животът

15-10-2012, 13:38

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Повечето двойки спят с гръб към партньора си

Повечето хора спят с гръб към партньора си, а целувката за лека нощ е останала в миналото. Поне така твърди ново изследване на британски учени.

Една четвърт от анкетираните двойки заявили, че не могат да понасят партньорът им да ги докосва по време на сън. А за да е добър съня, 54% от британците смятат, че трявба да са с гръб към половинката си.

Оказва се, че не само прегръдката и целувката е вече отживелица. 90 на сто от запитаните признали, че не изричат двете важни думи "Обичам те" преди да загасят лампата, а 80 на сто - че вече не се целуват, преди да заспят.

Изследването сред 2000 двойки установило още, че най-честите позиции при сън са тези, при които партньорите не са лице в лице, пише БГНЕС.

Според психоложката Корин Суийт езикът на тялото по време на сън разкрива много за връзката.

Най-популярната позиция при сън на двойките е, когато и двамата са в поза ембрион с гръб един към друг. Суийт казва, че позиция ембрион, при която партньорите спят на една страна със свити глава и рамене и издадени напред колене, показва невинност и доверие.

"Героичната, романтична позиция за сън от филмите", при която мъжът лежи по гръб с лице нагоре, а жената е положила глава на гърдите или рамото му, е просто за пред камерата. В действителност само 1% от британците спят като екранните холивудски двойки.

Изследването показало и тенденция партньорите да спят отделно. 10% от двойките признават, че спят в различни легла в търсене на добър нощен сън. Цели 25% от двойките на възраст между 35 и 44 години пък спят отделно.

Изследването установило още, че над половината от двойките смятат, че сексуалният им живот е щял да бъде по-добър с повече гушкане. Това е особено силно изразено при мъжете, като 67% от тях заявили, че искат повече прегръдки, а 30% се разгневявали, ако партньорката им не ги прегръща в леглото.