10 години затвор за убийството на Севилия

Крими

15-10-2012, 14:56

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

44 прободни рани са открити по тялото на девойката

Софийски градски съд присъди 10 години затвор за Антон Ангелов за убийството на Севилия в квартал "Люлин" и оправда другия подсъдим по делото – Янка Младенова.

По-рано прокуратурата поиска 12 години затвор за Антон Ангелов и Янка Младенова за убийството на 18-годишната Севилия. Момичето беше убито с 44 прободни рани в столичния квартал "Люлин" миналата година. Това е максималният размер на наказание, предвиден в закона, тъй като Янка и Антон застават пред съда като непълнолетни.

Според държавното обвинение убийството се отличава с висока степен на обществена опасност. Обвинението поиска от СГС да вземе предвид и младата възраст на Севилия и това, че по никакъв начин не е предизвикала извършителите на деянието.

Делото започна на 23 април 2012 г. Убийството на 18-годишната Севилия Райчева стана в столичния квартал "Люлин" на 13 май 2011 година през деня. Съседи забелязали отворената врата на апартамента на Севилия и уведомили полицията. Веднага на място били изпратени екипи на полицията и Бърза помощ. В жилището намерили момиче с множество прободни рани.

Няколко дни по-късно, на 17 май вечерта, двамата 17-годишни младежи Антон и Янка бяха задържани за убийството на момичето. По време на разпитите те направили пълни самопризнания. Изяснено било, че жертвата и извършителите се познавали, защото и тримата живеели в квартала.

На 13 май двамата отишли при своята позната, опитали се да отвлекат вниманието й, за да откраднат златните й накити /около 10 грама/. След като не успели, я проболи няколко пъти с нож по цялото тяло. Оръжието на престъплението бе намерено и иззето.