Студенти ще доказват, че не са пропити от простотия

Животът

15-10-2012, 18:13

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Концерт и куиз шоу на 16 октомври в Студентски град

Мислиш, че българският студент е пропит от лош вкус и простотия? Мислиш, че Студентски град е „Град на греха”? Мислиш, че българското студентстване е пропиляване на време и че образованието в България ражда инфантилни младежи, с липса на елементарна култура?

Отговори на тези провокативни въпроси смята да даде Движение „Промяна за студентите”, в което има представители на различни университети.

Те предлагат една различна вечер в Студентски град на 16 октомври в клуб Строежа.

От 19.00 часа започва "Студентски куиз", а след 22.00 часа ще започне безплатен концерт на Джанго Зе.

В състезанието ще участват осем отбора по четирима студенти всеки, които ще показват знания в различни области. Победителите ще бъдат наградени с интересни книги.

"Студентски куиз" започна като експеримент преди година в Исторически факултет към Софийски университет и след пълният му успех сред академичната общност в Софийски университет, неговото повторно издание три месеца след това предизвика своето съвсем очаквано продължение и в  Студентски град. На 5 юни в клуб „Строежа” над 200 студенти станаха свидетели на безпрецедентно събитие – студенти от различни университети се бореха помежду си със силата на интелекта.