Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

15-10-2012, 20:25

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 16 октомври

София

Президентът Росен Плевнелиев ще открие Монумент на авиацията и българските ВВС на площад „Авиационен” в столицата.

В 9.00 часа в аулата на Националния център по заразни и паразитни болести – бул. „Янко Сакъзов” 26, ще се проведе форум с няколко теми: Практически съображения за новото законодателство за лекарствена безопасност след неговото въвеждане – юли 2012; Нови изисквания към ДДП/ДПП за борба с фалшивите лекарства 3 месеца преди въвеждането им от Януари 2013; Ценообразуване и реимбурсиране на лекарства в България спрямо референтните страни-членки, оценка на здравните технологии в ЕС.

От 9.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф” № 12 ще се проведе заседание на съвета.

В 10.00 часа Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще проведе открити заседания.

От 10.00 до 14.00 часа в сградата на Гьоте-институт България Столична община и Обсерватория по икономика на културата организират съвместно представяне на втори етап от изследването „София – град на творческата икономика”. Ще присъства кметът на София Йорданка Фандъкова.

От 10.30 часа в зала „Сердика” на хотел „Шератон” Катрин Лалюмиер, председател на Дома на Европа, Париж и Генерален секретар на Съвета на Европа (1989-1994), ще изнесе публична лекция на тема: „Европа или да се затворим в себе си: на кого да се доверим?”.

От 11.00 часа в МРРБ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, заедно с кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, ще обявят старта на информационните дни по проект „Енергийно обновяване на българските домове“ в София.

От 11.00 часа в зала „Александър”, хотел Радисън Блу Гранд Хотел София на пл. Народно събрание” 4 ще се проведе кръгла маса за представяне на доклад за „Състоянието на мускулно-скелетните заболявания и трудовата заетост в България 2012”, изготвен от Work Foundation.

От 11.00 часа в сградата на Сметната палата, на ул. „Екзарх Йосиф” № 37, ет. 4 ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представен отчет за дейността на палатата за 2011 г.

От 11.00 часа в Аула Максима в болница „Св. Екатерина” ще бъде отбелязан Световният ден на донорството и трансплантациите.

От 11.00 часа в „Студио 5” в сградата на НДК, вход А3 ще се проведе пресконференция преди откриването на изложението „Стройко 2000”.

От 11.00 часа в сградата на Висшия съдебен съвет председателя на Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта Яне Янев ще проведе работна среща с новоизбрания председател на Комисията за превенция на корупцията към ВСС Ясен Тодоров.

От 12.30 часа в централата на СДС на ул. „Раковски” 134 ще се проведе пресконференция след заседание на НИС на СДС.

В 13.00 часа е зала „България” ще се проведе пресконференция за новата програма „Фортисимо Фамилия“.

От 14.00 часа в централата на БСП на ул. „Позитано” 20 в София ще се проведе пресконференция след заседание на ИБ на НС на БСП.

От 14.00 часа Институтът по физика на твърдото тяло „Акад. Георги Наджаков“ ще отбележи 40 годишнината от основаването си с тържествено събрание в големия салон на БАН.

От 15.00 часа в хотел „Шератон” ще се проведе кръгла маса на тема „Дружества и напредък: ролята на сдруженията на фирми“, организиран от Конфиндустрия България с подкрепата на Атлантическия клуб в България.

От 11.00 часа в „София прес” ще се проведе пресконференция на Коалиция „За да остане природа в България” на тема: „Орхуската конвенция - новината на десетилетието, която ще промени основите, на които се опира незаконното строителство у нас”.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Какъв е кредитният рейтинг на българина?”.

От 12.00 часа в пресклуба на БТА Институтът за изследване на населението и човека при БАН ще даде пресконференция на тема „Семейство и солидарност между поколенията”.

Ботевград

В 11.00 часа в кафе „Мистика“ ще се проведе извънредна пресконференция на „Движение България на гражданите“ на тема „Разграбването на общинските имоти в Ботевград“.

Велико Търново

В 11.00 часа в Ритуалната зала на Велико Търново ще се проведе честване на 60 години Държавен архив Велико Търново.

Видин

От 10.00 до 13.00 часа в сградата на Областна администрация Видин (Конферентен център) ще се проведе открита приемна на Министерство на труда и социалната политика.

Горна Оряховица

В 10.30 часа в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Поликраище ще се проведе пресконференция по повод 80-та годишнина от рождението на Никола Георгиев Попниколов - най-дългогодишният директор на училището.

Гоце Делчев

От 11.00 часа министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и областният управител на Благоевград Костадин Хаджигаев ще открият Дневен център за деца с увреждания „Символ на любовта” в Гоце Делчев.

Рила

От 16.30 часа министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и областният управител на Кюстендил Владислав Стойков ще открият нови социални услуги в общността на територията на община Рила.

Ковачевци

От 11.00 часа в заседателната зала на община Ковачевци от Министерство на земеделието и храните ще проведат среща със земеделски производители.

Стара Загора

От 17.30 часа в зала „П.Р. Славейков“ на Община Стара Загора ще се проведе обществено обсъждане за избор на обекти на интервенция и идеи за най-добри обемно/пространствени решения, свързани с изготвянето на инвестиционни проекти.

В 19.00 часа в залата на Оперния театър в Стара Загора ще бъде дадено началото на VII Международен клавирен конкурс „Класика и съвременност“.

Трън

От 12.00 часа в Трън ще се проведе семинар с учениците от местното училище на тема „Трафикът на хора”.

Пресконференция по проект “Непознатата България – Откритието – Западни покрайнини” ще се проведе от 13.00 часа в заседателната зала на Общинска администрация - Трън.