Почерпиха Тотев с пита за ремонта на „Мадара”

Мисия Пловдив

15-10-2012, 00:00

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Обновлението на улицата погълнало близо 180 хиляди лева

Благодарни пловдивчани дариха питата за официалното откриване на ремонтираната улица „Мадара”. Много е вкусна. Това съобщи кметът Иван Тотев, който заедно с районния кмет Райна Петрова преряза лентата на реновираната отсечка.

 

От пълен кошмар „Мадара” се превърна в една от най-добрите вътрешноквартални улици в Пловдив. Нямаше настилка – колите вървяха по тротоара, а пешеходците – по платното. Сега обаче улицата покрива всички изисквания. Сложена е нова настилка, водопровод, шахти за кабелните мрежи, осветление и озеленяване с капково напояване. В ремонта на терена от близо 1200 квадратни метра бяха вложени близо 180 000 лв. Този проект обаче има много по-голямо значение. С него доказахме, че всички институции – общински и държавни звена могат да работят заедно в синхрон. Мнозина не вярваха, че ще приключим в срок, но ние успяхме. Това е ценен опит, който ще приложим в бъдеще, изтъкна кметът Иван Тотев по време на церемонията. Той посочи, че новата улица ще остане непокътната, тъй като по нея вече са извършени всички необходими промени и няма нужда да се разкопава наново.

 

От своя страна районният кмет Райна Петрова благодари на всички фирми работили по ремонта на „Мадара”. Провокирана от възрастен гражданин, който изрази недоволство от окастрените дървета и недовършената отсечка от улицата, тя поясни, че предстои да се вземе решение за отварянето й към бул. „Мария Луиза”. Част от гражданите искат мястото да остане затворено, а други пък да се свърже с булеварда. Предстои въпросът да се обсъди и съгласува. Това не е и единствения подобен казус. По булевардите „6-ти септември”, „Васил Априлов”, „Любен Каравелов” и други също има много затворени улици, чието отпушване, ще облекчи сериозно трафика. Затова изчакваме, уточни Петрова.

 

На откриването присъства и общинският съветник Спас Гърневски, който като жител на квартала лично разведе Тотев и Петрова по обновената улица. Той поля асфалта с шампанско, като изтъкна, че една стара язва на Пловдив е била затворена.