Съдебният състав по делото "Гранити" остава същият, отсече съдия Захариев!

Архив Бургас

15-10-2012, 15:13

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Провокиран от искането за отвод на съдебния състав председателят реши, че журналисти в залата не трябва да бъдат допускани

При закрити врата протече поредното заседание на мегапроцеса за убийството на бизнесмена Стоян Стоянов, шеф на фирма "Гранити". Вероятно провокиран от искането за отвод на съдебния състав председателят му реши, че журналисти в залата не трябва да бъдат допускани.

Защитата на обвиняемите мотивира искането за отвод заради множество грешки в протоколите. Адвокатите на подсъдимите поискаха и да се изчете целият обвинителен акт, който стотици листи, но и това бе отхвърлено от съдия Захарин Захариев.

Делото се точи вече години и амбицията на съдебния състав е колкото се може по-скоро да се произнесе с решение.

Както БургасУтре писа петима са обвиняемите за смъртта на Стоян Стоянов, съсобственика на фирмата за строителни материали “Гранити”. Това са Станислав Михайлов, бивш шеф на АДВ, юристът Галин Костов, Нено Стоянов, Стоян Колев и Стоян Стоянов Петров.

36-годишният Стоян Стоянов изчезна на 6 март 2008 г. Първоначално досъдебното производство бе за отвличане срещу неизвестен извършител. Малко след това обаче разследвашите сметнаха, че Стоянов е убит, което по-късно бе потвърдено.