Жоро Милионера излиза на свобода?

Архив Пловдив

16-10-2012, 14:46

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Все още не е ясно дали прокуратурата ще внесе обвинителен акт срещу Енев

Георги Енев, който отмъкна 1,5 млн. лв. от инкасо автомобил в Пловдив, може да бъде пуснат на свобода, ако обжалва мярката си за задържане. Това е съобщил наблюдаващият делото прокурор Делян Пинчев, пише Блиц.

Все още не е ясно дали прокуратурата ще внесе обвинителен акт срещу Енев. Вариантите са или да се внесе обвинителен акт, или делото да се прекрати. Ако мярката на задържане бъде обжалвана от охранителя и неговия защитник, то съдът може да прецени, че трябва да го пусне.

Досега 33-годишният мъж запазва стоическо мълчание и по никакъв начин не помага на разследването. Това е негово право по закон, никой не може да го принуди да говори насила, каза прокурор Пинчев. До момента не е ясно почти нищо - нито къде са откраднатите пари, нито каквито и да са други подробности за престъплението и за мотивите то да бъде извършено.

Не е ясно имал ли е Енев съучастник и кой е той. Остана загадка и кой е мъжът, оставил 25 000 лева пред вратата на майка му. На 22 октомври изтича срокът на разследването. Има вероятност той да бъде удължен. Това ще бъде преценявано тепърва от наблюдаващия прокурор.