Албанско знаме над Самуиловата крепост в Охрид!?

Свят

16-10-2012, 09:33

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

ВМРО зове Външно да взе отношение по скандалния акт

Албанско знаме се е развяло над крепостта на Самуил в Охрид. Неизвестно засега момче е вдигнал флага на стълба и после избягало, твърдят властите в Македония.

"Извън горчивата историческа ирония: поставянето на албанското знаме на крепостта на българския цар Самуил е недружелюбен и провокативен акт, който не бива да остава без последици от българското външно министерство", пишат в декларация до медиите от ВМРО.

Воеводите настояват, че никой не може да си позволява гавра с българското историческо наследство.

От ВМРО допълват:

"Извън комичността си, случаят е знаков.

По тази крепост, в годините на нейното действие, често е имало български символи. Сега, уви, стои някаква съвременна приумица на една гигантска историческа фалшификация – македонизмът.

Затова и няма защо да се учудват в днешно Скопие. Докато в съвременната столица на Македония строят паметници на Александър Велики и приобщават към „македонската” история знайни и незнайни средновековни и антични лица, в истинската престолнина на държавността по тези земи се развя... двуглавият албански орел.

Така беше и когато се обяви независимостта на Косово – по-големите чествания бяха... в Скопие, отколкото в Прищина. Отново с албанско знаме, при това огромно.

Докато търси фалшиви исторически основания и фалшива гордост, новата македонска държава губи истинските си приятели, истинската си основа и истинската си сила. Докато ненавижда българското знаме, скопският елит получава албанско, а губещи са обикновените македонски граждани.

Докато се отдалечава от България, Македония се самоубива".