Помакедончиха и Феликс Баумгартнер, дядо му от Струмица

Общество

16-10-2012, 20:15

Снимка:

Facebook

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Това е българска провокация, ревнаха съседските медии

Историческото постижение на австриеца Феликс Баумгартнер, който полетя от ръба на Космоса, логично се свърза с македонската история, която ври и кипи от всякакви световни личности. От цар Самуил до Майкъл Джексън.

От вчера във Facebook се разпространява снимка от македонското онлайн издание Дневник, където водещата новина е "Феликс, се гордееме со тебе, сине!".

И от нея става ясно, че дядото на Феликс е от Струмица. Естествено, коментарите варират от майтап и ирония до чист сарказъм.

В интерес на истината такава статия не открихме в електронното издание. Но пък намерихме отзвук в македонски медии. Според тях това е провокация, като снимката е фотомонтаж.

"Все герои се раждат там. Цар Самуил, Феликс, Филип Втори, Александър Македонски" - това е цитатът, с който time.mk онагледява майтапите на българските потребители към македонската история.

Македонци също се включват в някои от дискусиите. "Какво се засягате, човекът наистина си е от тук. За да постигне този рекорд е изял 100 кг струмишки чушки", пише с чувство за хумор съсед с псевдоним Okor.