Жоро Милионера може да отърве кафеза

Крими

16-10-2012, 18:50

Снимка:

Impact Press Group

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Досега той запазва пълно мълчание за обира и за парите

Георги Енев, охранителят, който открадна 1,5 млн. лева от инкасо автомобил, може да бъде пуснат на свобода, ако обжалва мярката си на задържане.

Все още не е ясно дали прокуратурата ще внесе обвинителен акт срещу него, съобщи наблюдаващият делото прокурор Делян Пинчев.

Вариантите са или да се внесе обвинителен акт, или делото да се прекрати, каза прокурорът. Ако мярката на задържане бъде обжалвана от охранителя и неговия защитник, то съдът може да прецени, че трябва да го пусне.

Припомняме, че грабежът на сума от около 1,5 млн. лв. бе задигната от инкасо автомобил на G4S. Инцидентът се разигра в Града под тепетата на 22 юни.

Досега 33-годишният мъж запазва стоическо мълчание и по никакъв начин не помага на разследването. Това е негово право по закон, никой не може да го принуди да говори насила, каза прокурор Пинчев.

До момента не е ясно почти нищо - нито къде са откраднатите пари, нито каквито и да са други подробности за престъплението и за мотивите то да бъде извършено. Не е ясно имал ли е Енев съучастник и кой е той.

Остана загадка и кой е мъжът, оставил 25 000 лева пред вратата на майка му.

На 22 октомври изтича срокът на разследването. Има вероятност той да бъде удължен. Това ще бъде преценявано тепърва от наблюдаващия прокурор.