Сидеров зове за мораторум върху строeжа на джамии

Политика

16-10-2012, 12:10

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Твърди, че НАП е освободила мюфтийството от дължими данъци

За пореден път лидерът на "Атака" Волен Сидеров се обяви срещу строителството на джамии.
Той припомни, че сме традиционно православна държава, както пише и в Конституцията.

"А тя трябва да се спазва, както и този текст, който казва, че официален език е българският. Ние поискахме с една поправка в закона за митингите и събранията на открито да се забрани говореното на други езици, освен на български", коментира националистът пред Нова телевизия.

Сидеров твърди още, че НАП е освободила мюфтийството от дължими такси към държавата и призова управляващите за мораториум, който да спре строителството на джамии. Според него  не е редно да сме държавата с най-много джамии на глава на населението.

"В София вече има висше ислямско учебно заведение. То е финансирано от турската фондация „Дианет" и подготвя кадри и преподаватели. Някои от тях вероятно са подсъдими в момента в Пазарджик, но едва ли има начин това да се контролира, тъй като никой няма достъп до този процес. Медийно се наложи мнението, че това е процес срещу радикалния ислям. Всъщност това не е толкова невярно, тъй като тези, които проповядват срещу светската държава, са ислямисти. Налагането на шериата, на ислямското право е връщане в 7-8 век", коментира той.

Сидеров сподели и опасенията си, че този процес ще завърши с ниски присъди.

"Предполагам, че и тук ще се стигне до условни или административни присъди, което ще насърчи въпросните ислямисти. Ние вече видяхме маршируващите салафити в пазарджишката циганска махала. Това трябва да се види от българските политици, които наричат например сирийските бунтовници "борци за свобода", посочи той.