Просто край!

Феликс Баумгартнер обяви, че приключва с кариерата си

Австрийският екстремен парашутист Феликс Баумгартнер, който само преди дни изуми света и скочи от ръба на Космоса обяви, че приключва кариерата си.

"Това беше моето напускане на екстремните спортове. Достигнах всичко възможно. Това беше най-важният проект в моя живот. След всичките тези години аз трябва да съм просто щастлив, че съм жив. Вече нямам сили. Радвам се, че вземам това решение, сега вече не е нужно да ставам рано и мога да правя каквото си поискам", заяви Баумгартнер, цитиран от Интерфакс.

На въпрос дали това решение не е подарък към семейството и приятелите му, които са го подкрепяли през всичките му екстремни опити, той отговори:

"Правя го заради себе си. Аз съм истински егоист. Истината е, че вече нямам енергията. Затова и съм доволен от решението, което съм взел. Край на ранното ставане и вече мога да ям, каквото си поискам", каза още Баумгартнер.

Само преди два дни той скочи от 39 км височина и постави куп рекорди.

Феликс стана първият човек, успял да премине скоростта на звука, защитен само от скафандър.

Полетът му към Земята продължи точно 4,22 минути.

В 21,16 часа Баумгартнер кацна на Земята пред погледите на милиони зрители, които наблюдаваха полета му на живо в интернет и по телевизиите.