Sofiautre: кой, къде, кога

Мисия София

16-10-2012, 20:08

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в столицата утре, 17 октомври

Чешка парламентарна делегация, водена от председателя на Камарата на депутатите Мирослава Немцова, ще бъде на официално посещение в България от 17 до 19 октомври 2012 г. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

9.00 часа - Ще се проведе заседание на Народното събрание.

9.30 часа - състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Димитър Искренов (чл. 116 от НК).
9.30 часа - в зала „Роял 3” на хотел „Шератон” в София председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев ще участва в кръгла маса на тема: „Ръст на заетостта и благосъстоянието: Европейски политики за национални решения”.

10.00 часа - Ще се проведе заседание на Министерски съвет.

10.00 часа - Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще участва в годишния форум на IBM. Събитието се провежда в хотел „Хилтън“ под надслов Smarter Future Forum. Министър Добрев ще се включи в панела, посветен на икономическата политика на правителството и визията за икономическо развитие в контекста на перспективите пред ЕС 2020. Този панел започва в 12.20 часа.

10.30 часа - София прес (ул. „Славянска”№29), Милена Дамянова, заместник-министър на образованието, младежта и науката ще участва в дискусия на тема „Вода в голямото междучасие”.

10.30 - 12.30 - Фондация „Фридрих Еберт” и фондация „Медийна демокрация” организират публично представяне на резултатите от изследването „Балкански медиен барометър: България 2012” в Пресклуб на БТА.

11.00 часа - Пресконференция във връзка с приключване на строително-ремонтните дейности в 91 НЕГ „Проф. Константин Гълъбов” в София ще се проведе в училището, ул.”Позитано” №26, район „Възраждане”.
11.00 часа - Пейзажи, натюрморти, портрети и родопски къщи са представени в изложбата „Цветовете на Родопа” на смолянския учител Никола Николов. Експозицията ще бъде официално открита в Клуба на народния представител.

11.00 часа - От 17 до 23 октомври в София за тридесет и девети път в Националния дворец на културата - Конгресен център София ще се проведе най-голямото в България специализирано изложение за архитектура, строителство и обзавеждане СТРОЙКО 2000. Официалното откриване е в централното фоайе на НДК.
11.00 часа - Тържествената церемония по удостояването с почетния знак Доктор хонорис кауза на академик Дмитрий В. Ширков ще се състои в Аулата на Софийския университет.

13.00 часа - Министърът на външните работи Николай Младенов ще участва в публична дискусия „Дебати за Европа: Многогодишната финансова рамка на ЕС 2014–2020 г.” Събитието ще се проведе в зала „Сердика” на хотел „Шератон”, София.

13.00 часа - Кметът Йорданка Фандъкова и зам.-кметът Дончо Барбалов ще представят приоритетите и рамката на проекта за бюджет на Столичната община за 2013 г. Пресконференцията ще се състои в Официалната зала на Столичната община, 1 етаж.

14.00 часа - Комисията по икономика и енергетика в парламента ще изслуша представители на топлофикационните дружества за готовността им за отоплителния сезон 2012-2013г.
14.00 часа - кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова и Н. Пр. Марко Контичели, посланик на Италия ще бъдат на площад „Княз Александър I”, където ще се рисува на живо картина върху тролейбус от градския транспорт.
14.30 часа - Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще участва в представянето на Проект на „Стратегическа рамка на политиката на здравеопазването за подобряване здравето на нацията през периода 2014-2020 г.“ в зала „Изток“ на Народното събрание.

17.00 часа - на втория етаж в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” ще се състои представянето на книгата „Славянски музикални ръкописи в Рилския манастир”, с автори сътрудници от Института за изследване на изкуствата – БАН, Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий” и Центъра за славяно-византийски проучвания „Проф. Иван Дуйчев” – СУ.
18.00 часа - Дните на японската култура продължават с демонстрация на икебана, изложба на бонсай и хайку култура. Официалното откриване на „Хармония на съвремието“ е в галерия „Средец“ в Министерството на културата.