EVN с вътрешно разследване за взривения трафопост

Архив Бургас

16-10-2012, 09:37

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Алкохолните проби направени на двамата техници отзовали се на адрес през нощта са отрицателни

ЕVN предприема вътрешно разследване за инцидента с трафопостта в центъра на Бургас. От дружеството съобщават, че по никакъв начин няма да пречат на разследващите и органите на МВР, но след техният оглед ще направят собствена техническа експертиза.

В становище изпратено до медиите енергоразпределителят се казва, че са взети проби от двамата техници,отзовали се на адреса същата нощ. "По повод на появилите се съмнения в адекватността на един от техниците на дружеството, който през нощта се е отзовал на същия адрес по сигнал за прекъснато електрозахранване и е отстранил повредата, дружеството заявява категорично на базата на направените кръвни проби,

че и двамата техници от екипа не са употребявали никакви алкохолни или упойващи вещества. Аварийният екип на компанията е реагирал своевременно на подадените сигнали и е действал в съответствие с вътрешните правила на дружеството при подобни ситуации като са спазили всички изисквания", пише още в позицията.

От ЕVN допълват, че през 2012 г. на трафопоста са извършени 3 специализирани инспекции, а през март 2012 г. мрежата в него е било изцяло подновена.