Общините в Бургаско в готовност и за люта зима

Архив Бургас

16-10-2012, 13:52

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Заместник-областният на Бургас размаха пръст на ЕВН

Дежурни центрове са изградени по пътищата в Бургаска област за евентуална критична зима. Успоредно с това от ВиК дружеството в града вече са подготвили техниката си при евентуални аварии.

Това стана ясно днес по време на среща на заместник областният управител на Бургас - Атанас Терзиев с представители на 13-те общини, ръководители на държавни, частни и неправителствени организации с отношение по темата.

"През изминалата година се справихме с бедствията, които сполетях областта. Работихме на добро ниво и благодарение на добрата ни работа и се справихме с проблемите. В Бургас имаше доста кризисни оценки, като нашата оценка е добра. Важно е да подобрим нивото ни координация в следващите зимни месеци", каза  Терзиев.

До края на октомври за училищата и детските градини ще бъде осигурено и отоплителните материали. Готовност да посрещнат зимата обявиха и общините Созопол, Поморие и Айтос.

Зам.-областният управител направи забелeжка на EVN за навременното оповестяване на дежурните по сигурността. "Нужно е да подобрим координацията между отделните сектори. Вие сте едно от най-важните звена. Където ваши служители имат нужда от помощ, да не се чудят какво да правят, а да звъннат на държавните или местните органи. Добрата координация е много важно, вашите служители трябва да имат отговорността да поддържат пряка връзка с нас или другите служби", каза той. От енергийната компания обявиха готовност да посрещнат предстоящите месеци.