Закопчаха 29 футболни хулигани

Архив Пловдив

17-10-2012, 15:57

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Арестите са извършени след разпознавания по видеозаписи от различни мачове

Двадесет и девет футболни привърженици бяха задържани от полицията днес. Арестите са извършени след разпознавания по видеозаписи от различни мачове, предава БТВ.

Момчетата са привърженици на различни клубни отбори. Една от срещите, заради която със сигурност част от тях са попаднали в ареста, е квалификацията за световното първенство между отборите на България и Италия. Тогава представители на няколко агитки се сбиха в Сектор „Б” на националния стадион.

Прибраните от органите на реда ще бъдат съдени по Закона за борба с противообществените прояви по време на спортни мероприятия. Този тип дела се гледат по бързата процедура и са без право на обжалване, тоест решението на съда влиза в сила веднага. Най-честите наказания, които магистратите налагат, са глоба и забрана за посещение на спортни прояви за една година.

Народното събрание вече прие на първо четене промените в закона, предложени от МВР, които имат силно рестриктивен характер. Увеличават се глобите и са разширяват правомощията на полицията. В „ущърб” на феновете са огромната част от предложените нови текстове. В дух на демократичност обаче от МВР са предложили делата за „футболно хулиганство” да минават през две съдебни инстанции, информира novini.bg.