Изненада! Не затвориха "Христо Ботев"

Архив Пловдив

17-10-2012, 16:01

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Мария Методиева

Всичко от Автора

Цял ден пловдивчани бяха на тръни в очакване на поредния затворен булевард. Това обаче не се случи

Цял ден пловдивчани бяха на тръни в очакване на поредния затворен булевард.

Днес трябваше да започне ремонтът на южното платно на бул. ”Христо Ботев” от Сточна гара до колелото на Централна гара. Това обаче не се случи, пътят ще остане отворен поне до събота, твърдят запознати.

По всяка вероятност причина за забавянето са неуредени подробности за обходните маршрути. Заради ремонта, който не започна по график, ще бъдат променени маршрутите на автобусните линии, минаващи по южното платно на булеварда, с номера 1, 7, 11, 18, 20, 26, 27 и 29.

Рейсовете с номера 1,7 и 27 ще минават през район „Южен” и от надлез „Родопи” ще се включват в движението по бул. „Цар Борис Трети Обединител”, а останалите автобуси ще минават от Централна гара по бул. „Руски”.

До началото на ремонтните дейности обаче автобусите ще се движат нормално.

За движение бе отворено източното платно на бул.”Цар Борис III - Обединител” в участъка от кръстовището с бул.”Шести септември” до кръстовището с ”Христо Ботев”. 

За днес бе предвидено отпушването и на северното платно на бул.”Шести септември” в участъка от бул.”Руски” до ”Васил Априлов”. Забранителните знаци обаче още не са прибрани от строителната фирма.