Роми от "Факултета" с нов почин: гонят роднини

Мисия София

17-10-2012, 08:03

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Общинари хванаха 480 регистрирани на един адрес

Ромите от столичния квартал „Факултета” гонят сами роднини пришълци. Това показа проверка на Столична община, която установи още, че на адрес има стари регистрации на... 480 души.

„Те вече са достатъчно дисциплинирани и точни в тези неща и не допускат идването на свои близки и  появата на нови землянки и къщички от картон”, обяснява пред „Монитор“ районният кмет на „Красна поляна” Иван Чакъров.

По време на акцията са описани всички жители в района - откъде са и с какво се занимават, освен това е направена и здравна картина на децата.

Ромите се включили и в различни акции за почистване на боклуците от улиците и даже сигнализирали на районните инспектори при появата на нови незаконни сметища.

Той похвали и ромите от Виетнамските общежития, които след съвместни акции със „Софийска вода“ са започнали да си плащат сметките.

„Само за миналия месец 70% от тях са си платили водата това е факт, който говори, че вървим в правилната посока. „Заедно с район „Слатина” предприехме инициатива да повозим децата с влаковете и сами да видят  какво е да бъдеш от другата страна”, обясни още Иван Чакъров.