Бежанци, издирвани за тероризъм, се озовават в дома в Бусманци

Крими

17-10-2012, 17:58

Снимка:

МВР

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Все повече се увеличава броят на чужденците от Африка

В домовете за временно настаняване на чужденци у нас са попадали хора, които се издирват за тероризъм и престъпления, заяви директорът на домовете в Бусманци и Любимец комисар Йотко Андреев, цитиран от БНР.

 

В последно време се забелязват опити на граждани на екзотични африкански държави да преминат незаконно границата ни, съобщи той и потвърди, че в последните месеци се забелязва увеличение на сирийските бежанци. Според комисар Андреев обаче не може да се говори за бежанска вълна у нас.

 

„Напоследък се забелязват по-екзотични държави, Кот д'Ивоар, Мали, откъдето до преди време рядко са идвали - Руанда, Сомалия, Сенегал", посочи директорът на домовете в Бусманци и Любимец.

 

Той разказа за случаи, в които издирвани за тероризъм и други престъпления хора са попадали в домовете в Бусманци и Любимец.

 

Комисар Андреев посочи, че това е следствена тайна, но по думите е нормално, тъй като става дума за незаконно пребиваващи чужденци, които биват залавяни и настанявани у нас.

В Дирекция "Миграция" има ресурс при една бъдеща бежанска вълна към страната ни, обясни още комисар Андреев. Към момента капацитетът на двата дома в Бусманци и Любимец е 800 места.