Sofiautre: кой, къде, кога

Мисия София

17-10-2012, 21:46

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в столицата утре, 18 октомври

 

9:00 часа - Встъпителна конференция по проект на Министерски съвет „Политика на таксите в съответствие с обществените отношения – условие за добро управление“ ще се проведе в хотел „Шератон“, зала „Роял 3“

 

9.00 часа - 12-ата конференция за системи за управление на бизнеса ще се проведе в хотел „Хилтън”

 

9.30 часа - в заседателната зала в сградата на ул. Eкзарх Йосиф, № 12 Висшия съдебен съвет ще проведе заседание.

 

9.30 часа - Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика (ИЯИЯЕ) ще отбележи 40-годишен юбилей от основаването си. Събитието ще бъде съпроводено с научна сесия, участие в която ще вземат световноизвестни учени в областта на ядрените изследвания. Форумът ще се проведе в Големия салон на БАН, ул. “15-ти ноември” №1.

 

9.30 часа - Финалните резултати от проекта „Местни планове за безопасна вода” ще бъдат представени в сградата на Областна администрация София Област – бул. Витоша 6, ет. 5

9.15 часа - Университетският център за изследване на религиите при СУ „Св. Климент Охридски“ (ЦИР) ще бъде домакин на международната научна конференция на тема „Толерантност в църквите”. Официалното откриване на конференцията ще се състои от в зала №1, Ректорат на СУ „Св. Климент Охридски“.

 

9.30 часа - в хотел Holliday Inn зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Добромир Симидчиев ще открие конференция на тема „Иновации за водния сектор на България“.

10.00 часа - Пресконференцията по повод откриването на традиционната Белгийска седмица ще се проведе в хотел „Хилтън”, зала „Рожен”.

 

10.00 часа -  на изхода на АМ „Хемус“ в района на Горни Богров – посока София започва съвместна проверка на пътя по метода на т.нар “широкообхватен пътен контрол”.

 

10.00 часа - Пресконференция във връзка с предстоящия XV Балкански фолклорен фестивал „Витоша пее и играе” /19 – 21 октомври 2012 г., София/ ще се проведе в БТА.

 

10.00 часа - пред „Алеята на парашутиста” в Централните софийски гробища ще започне ритуалът в памет на героите-парашутисти по повод професионалния празник на парашутиста.

 

11:00 часа - Изложба „Лицата на войната. 100 години от Балканската война” ще бъде открита в Цен­­­­­трално фоайе на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”.

 

11.00 часа - Институтът за пазарна икономика (ИПИ) ще представи алтернативен държавен бюджет с ниски данъци на пресконференция в БТА

 

12.00 часа - в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по две теми: „Министърът на околната среда и водите с поредните закононарушения в полза на чужди компании”, „Жителите на Средногорието - обречени на екологичен геноцид”.

 

13.00 часа - ПП ЛИДЕР и ПП "Национален Идеал за Единство" (НИЕ) ще подпишат политическо споразумение за съвместно явяване на парламентарните избори през 2013 г.

 

 15.00 часа - министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще присъства на заседание на Съвета на настоятелите на БАН.

 

14.45 чaса - Паметна плоча на чешкия архитект Антонин Колар ще бъде официално открита на терасата на Централния военен клуб.

 

14.45 часа - на терасата на Централен военен клуб в София бул. „Цар Освободител” 7 ще бъде открита паметна плоча на чешкия архитект Антонин Колар. Ще присъстват председателят на парламента Цецка Цачева и председателят на Камарата на депутатите на чешкия парламент Мирослава Немцова.

 

16.00 часа - Временната парламентарна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ „Белене“ от 2002 г. до края на месец март 2012 г. ще проведе първото си заседание в зала „Запад“ на Народното събрание.

 

17.30 - 20.00 часа - Младежката организация на ГЕРБ организира кампания срещу трафика на хора. Представителите на ГЕРБ ще раздават флаери около метростанциите „СУ „Св. Климент Охридски”, „Сердика”, „Стадион „Васил Левски” и пред зала „Христо Ботев” в Студентски град.

 

18.00 часа -  в Нова конферентна зала (Ректорат на Софийския университет „Св. Климент Охридски") ще се състои представянето на албума „Войната такава, каквато беше - България в Първата балканска война 1912-1913 г.”

 

18.30 часа - в зала №224 в Ректората ще се проведе първата среща от серията „BCWT среща лидерите”, организирана от Български център на жените в технологиите.


19.00 часа - в „Концертна зала” на Столичен военен клуб, министърът ще участва в церемонията по връчване на наградите „Изобретател на годината” и обявяването на имената на изобретателите, вписани в златната книга на Българските откриватели и изобретатели.