Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

17-10-2012, 22:43

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 18 октомври

София
Заседание на Народното събрание ще се проведе от 9.00 часа.

От 9.30 часа в заседателната зала в сградата на ул. Eкзарх Йосиф, № 12 Висшия съдебен съвет ще проведе заседание.


Университетският център за изследване на религиите при СУ „Св. Климент Охридски“ (ЦИР) ще бъде домакин на международната научна конференция на тема „Толерантност в църквите”. Официалното откриване на конференцията ще се състои от 9.15 часа в зала №1, Ректорат на СУ „Св. Климент Охридски“.

От 15,00 часа министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще присъства на заседание на Съвета на настоятелите на БАН.


От 19,00 ч., в „Концертна зала” на Столичен военен клуб, министърът ще участва в церемонията по връчване на наградите „Изобретател на годината” и обявяването на имената на изобретателите, вписани в златната книга на Българските откриватели и изобретатели.

От 9.30 часа, в хотел Holliday Inn зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Добромир Симидчиев ще открие конференция на тема „Иновации за водния сектор на България“.

Встъпителна конференция по проект на Министерски съвет „Политика на таксите в съответствие с обществените отношения – условие за добро управление“ ще се проведе в хотел „Шератон“, зала „Роял 3“ от 9:00 часа.

Временната парламентарна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ „Белене“ от 2002 г. до края на месец март 2012 г. ще проведе първото си заседание от 16.00 часа, в зала „Запад“ на Народното събрание.

Изложба „Лицата на войната. 100 години от Балканската война” ще бъде открита от 11:00 ч., Централно фоайе на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”.

В 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по две теми: „Министърът на околната среда и водите с поредните закононарушения в полза на чужди компании”, „Жителите на Средногорието - обречени на екологичен геноцид”.

ПП ЛИДЕР и ПП "Национален Идеал за Единство" (НИЕ) ще подпишат политическо споразумение за съвместно явяване на парламентарните избори през 2013 г., след което, от 13.00 ч., ще дадат пресконференция в БТА.

От 18.00 ч. в Нова конферентна зала (Ректорат на Софийския университет „Св. Климент Охридски") ще се състои представянето на албума „Войната такава, каквато беше - България в Първата балканска война 1912-1913 г.”

Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика (ИЯИЯЕ) ще отбележи 40-годишен юбилей от основаването си. Събитието ще бъде съпроводено с научна сесия, участие в която ще вземат световноизвестни учени в областта на ядрените изследвания. Форумът ще се проведе в Големия салон на БАН, ул. “15-ти ноември” №1. Откриването е от 9.30 часа.

12-ата конференция за системи за управление на бизнеса ще се проведе в хотел „Хилтън” от 9.00 часа.

Институтът за пазарна икономика (ИПИ) ще представи алтернативен държавен бюджет с ниски данъци на пресконференция в БТА в 11.00 часа.

Финалните резултати от проекта „Местни планове за безопасна вода” ще бъдат представени в сградата на Областна администрация София Област – бул. Витоша 6, ет. 5 от 9.30 часа.

Пресконференцията по повод откриването на традиционната Белгийска седмица ще се проведе от 10.00 часа в хотел „Хилтън”, зала „Рожен”.

Паметна плоча на чешкия архитект Антонин Колар ще бъде официално открита на терасата на Централния военен клуб в София от 14.45 ч.

Пресконференция във връзка с предстоящия XV Балкански фолклорен фестивал „Витоша пее и играе” /19 – 21 октомври 2012 г., София/ ще се проведе в БТА от 10.00 часа.

В 10.00 часа пред „Алеята на парашутиста” в Централните софийски гробища ще започне ритуалът в памет на героите-парашутисти по повод професионалния празник на парашутиста.

В 14.45 часа на терасата на Централен военен клуб в София бул. „Цар Освободител” 7 ще бъде открита паметна плоча на чешкия архитект Антонин Колар. Ще присъстват председателят на парламента Цецка Цачева и председателят на Камарата на депутатите на чешкия парламент Мирослава Немцова.

От 10.00 часа, на изхода на АМ „Хемус“ в района на Горни Богров – посока София започва съвместна проверка на пътя по метода на т.нар “широкообхватен пътен контрол”.

От 18.30 часа в зала №224 в Ректората ще се проведе първата среща от серията „BCWT среща лидерите”, организирана от Български център на жените в технологиите.

От 9.15 часа в зала №1, Ректорат на СУ „Св. Климент Охридски“ ще се проведе международната научна конференция на тема „Толерантност в църквите. Толерантност, поддържана от църквите“.

Младежката организация на ГЕРБ организира кампания срещу трафика на хора. Представителите на ГЕРБ ще раздават флаери около метростанциите „СУ „Св. Климент Охридски”, „Сердика”, „Стадион „Васил Левски” и пред зала „Христо Ботев” в Студентски град между 17.30 и 20.00 часа.

Варна
От 10 до 15 часа, в рамките на събитията, посветени на 60-годишнината от създаването си, Държавен архив – Варна обявява Ден на отворените врати.


Младежите от ГЕРБ – Варна ще се включат с национална инициатива срещу трафика на хора. В 10:00 ч. акцията ще започне на бул. „Цар Освободител” (до Икономическия университет). В 10:30 часа ще започне раздаването на информационните брошури на площадите „Независимост” и „Севастопол”. В 12:00 ч. младежите от район „Владислав Варненчик” ще бъдат пред ДКЦ 3 и пред магазин Lidl , от район „Младост” – на пазара зад Мебелната палата, а в 17:00 ч. - пред Автогарата. В 13:30 ч. ще започне акцията и в центъра на район „Аспарухово”.

В 12.00 часа в зала „Варна” на община Варна ще се проведе пресконференция за представяне на дейностите по кампанията, посветена на 18 октомври - Европейски ден за борба с трафика на хора.

Добрич
В 10.00 часа в малката заседателна зала вицепрезидентът на Съюза на арменците в Русия Герман Ананянц ще връчи на Кмета на Добрич Детелина Николова почетно отличие на организацията.

Кюстендил
От 10.00 часа в заседателната зала на Община Кюстендил, пл. „Велбъжд” № 1, ще се проведе пресконференция, на която Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще представи проект „Енергийно обновяване на българските домове”.
 
Враца
От 10.00 часа в хотел „Хемус” Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще представи актуални схеми по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Ямбол
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще открие в Ямбол информационен ден по програмата „Енергийна ефективност и зелена икономика“. Събитието ще се проведе от 10 часа в хотел „Диана Палас“, ул. „Иван Вазов“ 2 в присъствието на областния управител Димитър Иванов и кмета на Ямбол Георги Славов.


Бургас
Бургаската Местна комисия за борба с трафика на хора подготвя поредица от събития, с които ще отбележи 18-ти октомври – Международен ден за борба с трафика на хора.
От 10.00 часа в градинката до Часовника ще бъде открит благотворителен базар на сувенири, изработени от децата от Дневен център „Св. Николай Чудотворец“.
Отново от 10.00 часа доброволци ще раздават информационни материали, свързани с трафика на хора, в търговските центрове, книжарниците и централните градски улици – „Александровска“ и „Богориди“.


В 10.00 часа на пристанище Бургас министър Мирослав Найденов, заедно с кмета на града Димитър Николов, ще направят оглед на нова сграда за ИАРА, предоставена от община Бургас.

Младежката организация на ГЕРБ – Бургас се включва в националната инициатива, посветена на Европейския ден за борба с трафика на хора. Членове на МГЕРБ от Бургаска област от 11.00 часа ще раздават информационни брошури относно превенция трафика на хора във всички общини.

Велико Търново
От 17.00 ч. в Голяма зала ще се проведе извънредна сесия на Великотърновски общински съвет.

Младежите в ГЕРБ – Велико Търново се включват в национална кампания срещу трафика на хора. Те ще раздават брошури пред сградата на общината от 10:00 до 14:00 часа.

Русе
Младежката организация на ГЕРБ - Русе ще се включи в информационна кампания по повод Европейския ден за борба с трафика на хора. Младежи от МГЕРБ - Русе ще обясняват след 12:00 часа на гражданите целта на мероприятието и ще дават от получените брошури относно превенцията срещу трафика на хора в рамките на 3 часа.

Благоевград
От 17.00 часа в зала 210 на община Благоевград ще се проведе открито заседание на Местната комисия за борба с трафика на хора.

Стара Загора
От 16.00 часа в Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще приветства академичния състав и възпитаниците на Медицинския колеж към Тракийски университет – Стара Загора по повод 65-годишнината от основаването на учебното заведение.


Младежката организация на ГЕРБ – Стара Загора се включва в националната кампания за превенция на трафика на хора. В град Стара Загора разпространението на материалите ще се осъществи от 17:30 ч. до 19:30 ч. и е обособено в няколко пункта, намиращи се в парк „Зелен клин”, бул. „Цар Симеон Велики” около централния клон на БУЛБАНК и сградата на Областна администрация и парк „Тракия”.

Пловдив
От 14.30 часа в Пловдив, ул. „Арх. Христо Пеев“ 6, седалището на Фондация „Пловдив 2019“, ще се проведе кръгла маса на тема „Културата и образованието – мощни фактори за противодействие на трафика на хора“.

Младежката организация на ГЕРБ – Пловдив-град се включва в националната кампания срещу трафика на хора. В 12:00 часа на главната улица в Пловдив (в района на фонтана на площад „Стефан Стамболов”) момичетата и момчетата от младежката структура ще разпространяват флаери за рисковете от трафика на хора.

Плевен
Младежи ГЕРБ – Плевен се включват в Националната кампания за превенция на трафика на хора. Пред сградата на ДТ „Иван Радоев” от 10:30 ч. ще бъде разположена информационна шатра с представители на организаторите на кампанията.

Силистра
Младежите от ГЕРБ – Силистра ще се включват в национална кампания за борба с трафика на хора. На територията на област Силистра, кампанията ще се проведе: Силистра – 12:00 до 14:00 ч. на площад „Свобода” и в Дунавския парк; Дулово - 12:00 до 14:00 ч. Централна градска алея; Тутракан – 12:00 до 14:00 ч. в парк „Христо Ботев”;

Хасково
Младежката организация на ГЕРБ – Хасково ще се включи в информационната кампания за трафика на хора. Младежите ще тръгнат в 12:00 часа от офиса на партията в Малкия бизнес център ул. „Цар Освободител” №2 . До 13:00 часа младите хора ще раздават брошури в централната част на града.


В 17:30 ч. младежите отново ще излязат да раздават брошури, разясняващи трафика на хора, като ще тръгнат отново от офиса на партията и ще преминат по пешеходната централна зона на града.

Сливен
Младежката организация на ГЕРБ - Сливен се включва в националната кампания за борба с трафика на хора. Акцията ще се проведе на 18 октомври от 12:00 до 17:00 ч. пред офиса на ПП ГЕРБ на бул. „Цар Освободител” № 17, където ще бъде разположена шатра с информационен щанд. Флаери ще бъдат раздавани по главната улица на Сливен и в кварталите на града.

Шумен
Младежите от ГЕРБ – Шумен се включват в националната кампания срещу трафика на хора. Те ще раздават информационната брошура относно трафика на хора между 17:30 ч. и 19:00 часа в следните общини: В община Шумен - на площада пред ДКТ "В. Друмев", на площад "Кристал" пред сградата на Областна администрация и на площада пред кино "Херсон". В общините Смядово, Каспичан, Нови пазар и Велики Преслав - пред офисите на ПП ГЕРБ в съответната община.


Разград
17.30 часа - тържествено ще бъде отбелязана 100-годишнината от Балканската война и 95-годишнината от героичната гибел на капитан Христо Бърдаров, на тържеството ще бъде представен и сборникът „Капитан Христо Бърдаров – достоен син на България”.