При ремонт на улица изкочиха "тайни" кабели

Мисия Пловдив

17-10-2012, 00:00

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

При разкопаването на ул. "Дрян" се натъкнали на мистериозни интернет връзки

Стартиралият преди дни ремонт на ул. "Дрян" в район Западен изкара наяве тайни комуникационни кабели. Работниците се натъкнали на подземни връзки, които не фигурират в кадастралния план. Става въпрос за интернет доставчици, прекарали интернет преди доста години, каза кметът на Западен Десислава Желязкова.

Багерите прекъснали връзката и живеещите на улицата пропищели. Всичко вече е вкарано в подземните карти и ще се знае какво има под асфалта, коментира Желязкова.

По мнението на експерти на доста места в Пловдив по време на ремонт изкачат незнайни кабели и връзки. Често направени комуникации липсват на кадастралните карти и се пука ту водопровод, ту интернет кабелче. В подобни случаи става въпрос или за незаконно прекарване на връзки, или за безхаберието на някой администратор да нанесе новата комуникация в плана.

Анонимните кабели в Западен не спрели строителството на улицата. Ремонтът върви по план, изкопите са направени, предстои да се постави нова водопроводна мрежа.

До два месеца улиците "София", "Дрян", "Гергана" и "Солунска" ще бъдат разширени, асфалтирани и по-зелени. Припомням, че в проекта влизат и нови тротоари и улично осветление.

Инфраструктурният проект е на стойност 200 000 лева.