Славчо Атанасов пита Тотев за Комплексен онкологичен център – Пловдив

Архив Пловдив

18-10-2012, 12:15

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ще спази ли сроковете по проекта за изграждане на модерен лъчетерапевтичен комплекс

Ще спази ли сроковете по проекта за изграждане на модерен лъчетерапевтичен комплекс в Комплексен онкологичен център – Пловдив. Това ще попита Славчо Атанасов кмета Иван Тотев.

Във връзка със състоялата се наскоро годишна среща на българските местни власти, на която беше разисквано усвояването на  средствата свързани със закупуване на медицинска апаратура за общинските болници, премиерът Бойко Борисов беше цитиран да казва, че 160-170 милиона пари за общинските болници стоят и не се използват и че докато кметове направят тръжната документация и тръгнат да купуват  апаратура, тя ще остарее.

Вземайки под внимание факта, че още през месец август 2011 год. община Пловдив внесе проекта за одобрение в Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на  27.01.2012 год. беше подписан договор на обща стойност 9 942 547,88 лв., лидерът на общинските съветници от НИЕ Славчо Атанасов, внесе питане до Иван Тотев през Общински съвет Пловдив, на каква фаза се намира реализацията на проекта. От Национален Идеал за Единство се опасяват, че ако общината не спази срока за изпълнение на дейностите, който е 14 месеца от подписване на договора, вече са изтекли 9 месеца от подписването му, Пловдив ще загуби тези 10 милиона. Министър Лиляна Павлова също обяви, че от 1-ви ноември в министерството ще преценяват кои от договорите да бъдат прекратени поради закъснения.