Марица (Пд) продаде Никол Николова в Италия

Архив Пловдив

18-10-2012, 16:25

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

20-годишната посрещачка ще дебютира в неделя за Сиджел при гостуването на Ризо Скоти (Павия) в Серия А2

Волейболистката на Марица (Пд) Никол Николова ще играе през новия сезон в първенството на Италия, потвърдиха от пресслужбата на жълто-сините. След като 184-сантиметровата посрещачка успешно премина пробите във втородивизионния Сиджел Палаволо (Марсала), между двата клуба бе постигнато споразумение за едногодишен договор на Николова.

20-годишната състезателка, която през това лято получи повиквателна и за женския национален отбор на България, вече бе картотекирана за участие с новия си отбор в Серия А2 и вероятно още тази неделя ще дебютира за Сиджел при гостуването на Ризо Скоти (Павия) от третия кръг на шампионата.

"Много съм щастлива от възможността, която получих. Виждам, че съм в добре организиран тим, който иска да се представи добре в шампионата", сподели Никол. "Гледах последния мач на отбора срещу Поми (Казалмаджоре) и мисля, че нашият тим заслужаваше да постигне повече.”

"Никол е състезателка, която може да допринесе много", не спести похвалите си спортният директор на клуба Маурицио Бускаино. "Тя вече се адаптира и сме убедени, че може да бъде много ценна за нас. Вече в състава ни всичко е окей и треньорът Джирибалди може да избира най-доброто", продължи Бускаино.