"Сън" се чуди що чини Боби Михайлов в Изпълкома на УЕФА

Спорт

18-10-2012, 09:38

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Таблоидът пита как той ще бори расизма, като това е голям проблем в BG

Английският таблоид "Сън" изказа съмнението си как Борислав Михайлов, като част от Изпълкома на УЕФА, ще се бори срещу расизма във футбола, предвид факта, че това е голям проблем в собствената му държава,  съобщи SPORTLINE.BG.

Английските медии като цяло са доста разгневени на УЕФА, след като европейската централа реши да разследва поведението и на играчите на "трите лъва" след скандалния мач със Сърбия на ниво младежи. Англия спечели с 1:0 в Крушевац, но Дани Роуз бе изгонен в края на мача, след като хвърли в публиката предмет, с който преди това бе замерен. Роуз обвини и в расизъм сръбската публика. УЕФА се зае да разследва случая, но обеща да проучи държанието и на английските национали.

Англия често се оплаква от расизъм спрямо играчите си, а най-суровата глоба по въпроса (32 000 паунда) отнесе точно България преди малко повече от година в мач от европейските квалификации в София.

"Сън" прави разбор на Изпълнителния комитет на УЕФА, а специално за Михайлов изказва изненадата си от присъствието му в Изпълкома, при положение, че към България често има оплаквания за расистки прояви на публиката.

Последната такава бе от мача с Дания, а преди това и Левски отнесе подобна санкция в двубоя от Лига Европа с ФК Сараево.

Английският таблоид дори изразява учудването си от "малката" глоба за страната ни заради сцените в София през септември миналата година. Вестникът дава сравнение, че само за Никлас Бендтнер санкцията е била 80 000 паунда заради прословутото му показване на рекламни боксерки по време на Евро 2012.