Рибарите без касов апарат още година

Региони

18-10-2012, 12:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Отсрочката няма да важи за занимаващите се с промишлен риболов

С още 12 месеца ще бъде отложен срокът за въвеждане на касови апарати за рибарите с малки корабчета и лодки, които до край на тази година трябваше да се регистрират като търговци. Това съобщи в Бургас министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, съобщи Burgasutre.bg.

В рамките на два дни министърът се срещна с рибари от сдруженията в областта, с които обсъди новите разпоредби и закони на плавателните съдове и уловът на риба, синхронизирани с европейските нормативи.

Именно по време на срещите земеделският министър е взел решението да бъде въведен режим за отлагане. Както BurgasUtre вече писа още в средата на август новите правила изправиха на нокти риболовците по Южното Черноморие

Без промяна обаче ще останат сроковете за извършващите промишлен риболов. Те трябва да свържат касовите си апарати, съобразно европейския регламент до началото на следващата година.

"Регистрирацията на рибарите като търговци и съпътстващата промяната финансова тежест, са създали много голямо напрежение сред рибарите в областта.  С отлагането с година на регистрацията, рибарите се успокоиха и започнаха да приемат по-нормално изискванията. Става дума за 2000 души", уточни Найденов.