Топтерористът от 11/09 нападна президента на САЩ

Свят

18-10-2012, 12:14

Снимка:

YouTube

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Съденият Халед Шейх Мохамед е смятан за "мозък" на атентатите

Самопровъзгласилият се за "мозък" на атентатите на 11 септември 2001 г. - Халед Шейх Мохамед, нападна остро президентската институция на САЩ.

Той заяви пред военния съд в базата в Гуантанамо, че американския президент може "да убива законно в името на националната сигурност, на американските граждани".

Главният обвиняем за атаките, взели близо 3000 жертви, поиска думата в третия ден на предварителното заседание от подготовката на същинския процес, в който той може да бъде осъден на смърт.

"Президентът на САЩ може да хване някого и да го хвърли в морето в името на националната сигурност", заяви Мохамед, на когото беше дадена думата след горещ спор между съда и защитата.

"Някой може да убие човек в името на националната сигурност, някой може да изтезава човек в името на националната сигурност и да арестува деца, непълнолетни деца в името на националната сигурност", посочи той със спокоен глас на арабски език. Според него президентът е убил много повече невинни граждани по света, отколкото са загиналите в атентатите на 11 септември.