Пораженията от гръмналия трафопост - 140 000 лева

Региони

18-10-2012, 12:35

Снимка:

Impact Press Group

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

EVN трябва да плати за щетите на семействата, заяви кметът Димитър Николов

"EVN трябва да плати за щетите на семействата, чиито домове пострадаха при взива на трафопост в Бургас. По предварителни изчисления те възлизат на близо 140 хиляди лева".

Това съобщи днес кметът на Бургас Димитър Николов. Той увери, че успоредно с полицията и електроразпределителното дружество и община Бургас ще направи свое лично разследване за причините довели до страшния взрив, съобщава Burgasutre.bg.

При инцидента два апартамента и магазини бяха унищожени, след като трафопост на ул. "Хан Крум"11 гръмна около 3 часа след полунощ на 16 октомври.

"Експерти към общината ще направят оглед и ще излязат със свое становище. Вече съм изпратил предложение до народните представители за да бъдат извършени нужните законови промени, с които да се забрани монтирането на трафопостове в жилищни сгради", заяви още Николов.

Той увери, че в случай, че община Бургас ползва помещение на жилищна сграда и стане подобен инцидент, администрацията би поела щетите и тази отговорност е задължителна.

До 19 октомври ще бъде изготвен технически проект за възстановяването на разрушените жилища. Той ще бъде предаден на EVN, след което компанията ще трябва да започне ремонта на сградата.