Опрощават 1000 лв. от сметките за парно на 10-ма софиянци

Мисия София

18-10-2012, 18:57

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

До 1000 лв. опрощаване на текущи и стари сметки за парно може да получи всеки софиянец

До 1000 лв. опрощаване на текущи и стари сметки за парно може да получи всеки софиянец

Условието е да заплати за потребена топлинна енергия от 20 до 30 октомври 2012 г. чрез платформата на ePay.bg.

 

Всеки ден през този период сумата ще бъде разпределяна чрез томбола между клиентите на Топлофикация София, които погасяват задълженията си онлайн. Така късметлиите ще получат обратно общо 10 000 лева. Амбицията на организаторите е тази промоция да бъде повторена и през ноември и декември като по този начин възстановените суми ще достигнат 30 000 лв.

Сумата, която ще бъде възстановена по един абонатен номер обаче не може да надвишава 1000 лв., за да бъдат изключени абонатите с по-големи задължения, които системно и дългосрочно са отлагали заплащането им.

 

"Стартираме тази кампания както за коректните си клиенти, така и за да мотивираме абонатите, които са забавили плащането на сметки към компанията до 1000 лв. по една или друга причина", каза Стоян Цветанов - изпълнителен директор на Топлофикация София.

 

Той изтъкна, че много от потребителите погасяват наведнъж дължимото за отопление след като получат изравнителната си сметка, а други плащат старите си сметки непосредствено преди старта на новия отоплителен сезон.

 

"В този случай сме благодарни на партньорите ни от ePay тъй като идеята е тяхна и сумата, която ще бъде подарена на столичани е за сметка на техния бюджет. Така клиентите ни няма нужда да се притесняват, че тази промоция ще се отрази по какъвто и да е начин в сметките им за парно", обясни Цветанов.

 

За по-малко от три месеца са извършени над 250 000 плащания на топлинна енергия онлайн за близо 15 млн. лв., показват данните на Изчислителния център на Топлофикация София. Около 20% от тях са стари задължения.

 

В момента клиентите на компанията, които ползват ePay системата, могат да видят подробна информация за задълженията си за топлинна енергия - текущи и за минали периоди, номер и дата на съответната фактура, размер на задължението, както и сумата на съответното олихвяване, ако има такова.