Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

18-10-2012, 20:01

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 19 октомври

София
Заседание на Народното събрание ще се проведе от 09.00 часа. Редовният парламентарен контрол е от 11.00 часа.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще присъства на празника на патрона на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“. Тържеството ще се проведе от 11 часа в зала „Св. Иван Рилски“.

Заместник-кметът на София по направление "Транспорт и транспортни комуникации" Любомир Христов ще провери строително-ремонтните работи на бул. "Ботевградско шосе" в 12.00 часа.

Министерство на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/ ще даде пресконференция в БТА от 10:00 часа на тема „Висококачествена туристическа услуга и устойчиво развиващи се предприятия в туризма – мисия възможна”.


Международната научна конференция, посветена на 70-годишнината от рождението на Людмила Живкова ще се проведе от 10.00 ч. в Конферентната зала на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски”.

Международното изложение „Образование без граници” ще бъде открито от 11.00 часа в НДК. Изложението ще продължи в периода 19-21 октомври.

От 11.00 часа в БТА ще бъдат представени резултатите от проучването „Образователни проблеми на турските деца в българското училище – II част.”

От 09.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Митхат Табаков (чл. 302 от НК).

25 български организации за защита на животните учредяват свое обединение “Справедливост за животните”. Пресконференцията е от 16.00 часа в БТА.

Резултатите по проект „Развиване на българската платформа за борба с киберпрестъпността” ще бъдат представени от 08.30 часа в заседателната зала Министерство на вътрешните работи. Ще присъстват заместник-министър Димитър Георгиев и директорът на ГД “Борба с организираната престъпност“ главен комисар Станимир Флоров.

Смолян
От 11.30 часа в Гарнизонен военен клуб - град Смолян командирът на 101 алпийски батальон ще даде пресконференция по повод празника на батальона, 5 години от създаването му и 100 години от Балканската война.


Равда
Министър Десислава Атанасова ще присъства на празника на българския лекар.
Събитието ще се проведе от 19.30 часа в рамките на 55-я Извънреден събор на Български лекарски съюз в Равда, комплекс „Соло Несебър Ризорт“.

Варна
От 18:00 часа в Дом на писателя ще се проведе Общо отчетно-изборно събрание на Сдружението на писателите – Варна.

Бургас
Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще участва в Бургас в пресконференция по повод началото на реализирането на проект „Регионален център за ранна диагностика на онкологични заболявания на територията на „МБАЛ-Бургас” АД от 11.00 часа.


Велико Търново
От 11.00 ч. в Катедралния храм ще се състои поклонение пред частица от мощите на Св.Иван Рилски.

Горна Оряховица
От 12.00 ч. в Исторически музей Горна Оряховица ще се състои изложба, посветена на 50-годишния юбилей на Исторически музей Горна Оряховица „100 години Балкански войни, 100 години Захарни заводи, 90 години Горнооряховски мострен панаир”.

От 17.30 ч. в Зала №1 на Община Горна Оряховица ще се проведе концерт под надслов „С топлина и сърдечност към надеждата”.

Стара Загора
Първият по рода си в България Фестивал на виното и културното наследство "Августиада" ще се проведе от 19 до 21 октомври 2012 г., в Регионален исторически музей - Стара Загора.

Плевен
В 11.30 ч. Община Плевен и Дирекция „Военноисторически музеи” организират засаждане на декоративна растителност в парка на Къща музей „Цар Освободител Александър ІІ”.

Несебър
Откриването на сградата „Демонстрационен център на занаятите“ – гр. Несебър, ще се състои от 10:00 часа

Пловдив
Научна конференция с международно участие ,,Хранителната наука, техника и технологии - 2012” ще се проведе в Университета по хранителни технологии – Пловдив.

Казанлък
Изложбата „Силата на молитвата – нова калиграфия” на японския художник Кихачиро Нишиура ще бъде открита в 18.00 часа в Културно-информационния център на ул. „Искра” 4 в Казанлък.

Благоевград
Център по изкуствата и Обединен детски комплекс - Благоевград организират пленер по повод 100 години от Освобождението на Горна Джумая от османско владичество, който ще се проведе в кв. Вароша от 14.00 часа.

Сандански
Като част от програмата за отбелязването на 100-годишнината от Освобождението на Свети Врач община Сандански ще представи книгата „Тетрад по пение” на Тодор Стоянов, ученик първи клас в Мелнишката прогимназия – 1910-1911 год. Премиерата на книгата ще е в Дома на културата Сандански от 17.30 часа.

Две могили
Общинските съветници от ГЕРБ в Общински съвет – Две могили Христина Ефтимова, Боян Симеонов, Соня Неделчева – Нечева и Светлозар Донев ще проведат приемна за граждани в сградата на кметство Чилнов 10 до 12 часа.

с. Воден
Министерството на земеделието и храните ще представи Програмата за развитие на селските райони на фолклорния празник „Свети Иван Рилски Чудотворец” в димитровградското село Воден.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен