Ликвидират паркирането по тротоарите

Мисия Пловдив

18-10-2012, 00:00

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Повдигат бордюрите и слагат антипаркинг топки на обновените пешеходни алеи в "Северен"

Пътните ремонти в пловдивския район „Северен” продължават с пълна сила като сме се фокусирали върху прекратяването на практиката автомобили да се паркират по тротоарите, особено на тези, които наскоро сме ремонтирали. Това заяви кметът Ральо Ралев. Той даде нагледен пример с обновеното кръстовище на улиците „Победа” и „Полк. Сава Моткуров”. На северозападния ъгъл на тротоара били поставени колчета срещу паркиране. Съвсем скоро обаче едното било изтръгнато и колите отново започнали да заемат запазената за пешеходци зона.

 

Затова сега слагаме антипаркинг топки. Такива ще монтираме и на наново изградения тротоар на улица „Сливница”. Надяваме се, че ще имат ефект, защото дори това, че повдигаме бордюрите не стряска шофьорите. Глобите от общинските охранители и полицаи, които варират между 50 и 20 лева, също не ги вразумяват. А в крайна сметка за ремонтите са вложени големи суми, които са наши общи пари, заяви Ралев. Той изтъкна, че и други дейности в района са приключили успешно или вървят към финал. Като пример е чисто новата спирка от западната страна на ул. „Победа” преди моста на Герджика. За липсата на заслон били подадени близо 10 жалби. Приключило е и преасфалтирането на улица „Самара”.

 

170 хиляди лева са вложени в ремонта на улици през изминалата година. 20 000 пък са заделени за зимно кърпене, като Голяма община също е заделила около 75 хиляди лв. За следващата година се планират ремонти по булевард „Марица- Север” и в карето около ДКЦ "Надежда" в квартал Гагарин. Надяваме се да ни отпуснат по 700 хиляди лева за двата проекта, но и да свият малко бюджета пак ще ги реализираме, заяви кметът.

 

Ралев съобщи, че приключват и дейностите по детските градини. Напредваме с прозрачни процедури – нямаме обжалвания. За детска градина Вива скоро ще бъде обявена поръчка на стойност 56 000 лева за оборудване – шкафчета, легла и прочее. След това там ще бъдат настанени 2 групи с деца. Работи се и по детските градини „Космонавт” и „Марица”, съобщи още кметът.