Топ 10 на най-странните хотели в света

Архив Бургас

18-10-2012, 18:52

Снимка:

ТрипАдвайзър

Автор:

Елза Парини, Varnautre.bg

Всичко от Автора

Поредната класация с изумителни хотелски решения е налице. Потребителите на Trip Advisor подреждат десетте най-странни хотели.

Поредната класация с изумителни хотелски решения е налице. Потребителите на Trip Advisor подреждат десетте най-странни хотели.

Фантастични, неочаквани, странни, артистични, приказни и вълшебни са част от думите, с които може да се опишат следващите десет хотела.

1.Хотел Costa Verde
Национален парк  Мануел Антонио, Коста Рика

Маймуни, самолет и невероятни гледки.
Мечтаете ли си за къща на дърво? А за самолет кацнал на дърво и превърнат в хотел?
Почти като катастрофа. „На борда” си имате всички удобства, а гледките са несравними. Маймунки и екзотични птици се разхождат точно под прозореца ви. 

2.Propeller Island City Lodge
Берлин, Германия

Застани на главата си за да бъде всичко наред.
„Всичко е нагоре с краката” това важи с пълна сила за второто място. Ако обичате нестандартното и нетипичното, тук е вашето място. Всичко в този хотел е наопаки, а вие сякаш лежите на тавана. 

3.The Five Hotel
Париж, Франция

Обградете се с изкуство и романтика.
Отначало ви се струва, че сте стигнали до публичен дом, но по-късно разбирате, че темата е любов ... Този удобен и кокетен хотел предлага романтично обзавеждане и удобство. Уют посветен само на едно ... любовта.

4.Тreebones Resort
Биг Сур, САЩ

Най-добрият къмпинг наоколо.
Можете ли да си представите пет звезден къмпинг? Не? Разбираемо, когато чуете за къмпинг в съзнанието ви изниква ниско бюджетна почивка.
Този къмпинг предлага много удобства и лукс, кацнал точно на ръба на скалите в Биг Сур. 

5.Hang Nga Guesthouse
Да лат, Виетнам

Стъпка в алтернативна реалност.
Едно от най-добрите и най-странните места, които можете да посетите във Виетнам. Абсолютно очарователно ... Това място е като кръстоска между „Алиса в страната на чудесата” и мини версия на „Саграда Фамилия " на Гауди в Барселона. 

6. Train Station Inn
Татамагуч, Канада

Всички да се качват, влака потегля.
Вашата "стая" е целият вагон: дневна, спалня и баня, гарата е закусвалнята а наоколо можете да видите персонала облечени като ЖП служители. Истинско изживяване е да отседнеш в модифициран ЖП вагон. 

7. Woodlyn Park
Норт Айлънд, Нова Зеландия

Живот като Билбо Бегинс.
Това е мястото където хобитите биха живели с удоволствие. Посетителите описват престоя си тук като несравнимо преживяване. Приказен декор от „средната земя” и всички удобства от нашият свят събрани е едно. 

8. Blue Cave Castle
Негрил, Ямайка

Да живееш като кралска особа с изглед към океана.
Истински замък в Ямайка, всичко е както си го представяте. В Замъка Синя пещера ше живеете като истински аристократ със синя кръв. 

9.Seaventures Dive Resort
Пулау Сипадан, Малайзия

Да нощуваш на нефтена платформа.
Уникално разположение и може би най-странната приумица за настаняване. Тук имате на разположение всичко нужно, но удобствата не са като на петзвездните хотели с които сте свикнали.
Все пак не забравяйте, че се намирате на нефтена платформа и сте тук за да се гмуркате.
Потребителите споделят: „Организацията е страхотна, учителите по дайвинг и целия екип са много добри, всички от персонала са много любезни и ще направят всичко за да изпълнят вашите молби.” „За гмуркачите в този екип няма тайни под водата, могат да открият и най-добре замаскираното същество по дъното.” 

10. Earthship Biotecture
 Таос, САЩ

Да живееш пазейки природата.
Концепцията на този странен хотел е да опази околната среда, докато предлага подслон на гостите си. Дизайнът е артистичен и малко напомня архитектурните приумици на великият Гауди. Има различни сгради и постройки, като всяка си има собствено име.
И въпреки, че рекламират еко туризъм в комплекса са застъпени много високотехнологични решения. 

Ако търсите нестандартно преживяване и нетипична почивка това са вашите топ дестинации.