Издирват собственика на мелницата, превърната в оръжейна работилница

Архив Пловдив

19-10-2012, 12:09

Снимка:

Plovdivutre.bg - архив

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Назначена е детайлна експертиза на откритите оръжия

Тодор Ласков, собственикът на мелницата, в която вчера ГДБОП откри голям брой оръжие и боеприпаси, е обявен за общонационално издирване, съобщи шефът на полицията в Пловдив старши комисар Тодор Чонов. „Не сме го открили все още, но го търсим усилено“, коментира той. По думите му при проверка на спецчастите обучените кучета открили в тайник боеприпаси, автомат и експлозиви.

Назначена е експертиза, която да даде детайлна информация за оръжията. Ласков не е имал съответните разрешителни за притежание на оръжието. Със случая се занимава Специализираната прокуратура.

Припомняме, че акцията е реализирана със съдействието на полицията в Холандия, откъдето е получена информация за престъпна дейност, свързана с огнестрелни оръжия.

Вчера антимафиотите предприели претърсване на сгради в местността „Света Марина", ползвани от фирма за хлебопроизводство. В пристроени помещения към производствено хале спецчастите попаднали на незаконна работилница, оборудвана с всичко необходимо за изработване на огнестрелни оръжия и преработка на газови оръжия в бойни.

Там са намерени и иззети две незаконно притежавани пушки, заглушител, основни компоненти и части за огнестрелни оръжия, изработени готови оръжия и газови, които били в процес на преработка. В друго помещение, ползвано като офис, открили отново две незаконни пушки, три револвера и боеприпаси за тях и около 150 г вещество, което се проверява за експлозив.