Проекти и инсталации на Sofia Contemporary

Афиш

19-10-2012, 09:16

Снимка:

SOFIA CONTEMPORARY

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Международният фестивал за съвременно изкуство започва днес

Международният фестивал за съвременно изкуство SOFIA CONTEMPORARY започва днес и в продължение на три седмици ще представи художествени проекти, инсталации и пърформанси в различни арт и публични пространства, съобщиха организаторите.

Посетителите ще могат буквално да се впуснат в едно пътуване между различните локации и произведения.

SOFIA CONTEMPORARY е нов фестивал за съвременно изкуство, създаден в рамките на проект на Столична община: "Фестивали за изкуство в публичното пространство: SOFIA CONTEMPORARY и Фестивал на открито в Западен парк", финансиран от Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г.

Първото издание стартира на 19 октомври и ще продължи до 11 ноември. Основната цел на събитието е да намали дистанцията между съвременното изкуство и българската публиката.

Темата на първото издание е Сегашно продължително. Фестивалът ще представи художествени работи, които са част от ежедневието на големия град, говорят с публиката и предизвикват реакцията на случайните минувачи.

В продължение на 3 седмици жителите и гостите на София ще бъдат провокирани да съпреживеят града като колективно пространство, което може да бъде реорганизирано и върху което може да се въздейства.